Da li će svađa između Embapea i Žirua prouzrokovati krah na EURU? Duhovi prošlosti progone Francuze

Vraćamo se deceniju unazad

  • 0
Kilijan Embape, Olivije Žiru

Printskrin: Youtube / SPORT EXTRA

Kilijan Embape i Olivije Žiru ušli su u sukob tokom prijateljske utakmice sa Bugarskom, a duhovi prošlosti podsećaju na 2010. godinu kada su ispali već u grupi Svetskog prvenstva sa samo jednim osvojenim bodom.

Karim Benzema je vraćen u reprezentaciju nakon pauze, međutim, na meču protiv Bugarske je doživeo povredu i morao je da napusti igru, umesto njega je ušao Olivije Žiru koji je kasnije postigao dva gola.

Od trenutka kada je Žiru ušao u igru, videlo se neslaganje između njega i Embapea, što je i eskaliralo nakon utakmice. Tokom konferencije za medije nakon utakmice, Žiru se žalio kako neki saigrači ne žele da mu dodaju lopte i kako bi za sve bilo bolje da sarađuju.

Kilijam Embape se pronašao prozvanim, te je hteo da uđe na konferenciju i da se obračuna s fudbalerom, međutim, Dešamp je smirio situaciju koliko je mogao.

Žoan Miku, bivši fudbaler reprezentacije je takođe prozvao Embapea zbog njegovog ponašanja na meču protiv Bugarske, naime, Embape je nekoliko puta pokazao svoju nezainteresovanost i nije želeo da proslavi prvi gol Olivije Žirua.

Nakon tog gola, Embape je izašao iz igre gde je nastavio svoje nezadovoljstvo.

- Odigrali su dve prijateljske utakmice, obe su prošle odlično, a način na koji je Embape izašao iz igre, bio je kao da su izgubili 4:0. Nekada je bitan tim, niste samo vi u centru pažnje - rekao je Miku o Embapeu.

Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine - Debakl Francuske reprezentacije

 

Pre tačno 11 godina, održano je Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, gde su fudbaleri Francuske pronašli svoje mesto tek nakon baražne utakmice.

Srbija je tada bila ispred ove reprezentacije u grupi, pa su "Galski petlovi" morali da traže svoje mesto na šampionatu u meču protiv Republike Irske.

Tijeri Anri je tada asistirao za odlučujući gol tako što je rukom zadržao loptu u igri, a potom je prosledio do Vilijama Galasa koji je postigao gol.

Francuzi su tada otišli u Južnu Afriku, a tamo ih je dočekao još veći horor.

Već nakon prve utakmice, Nikolas Anelka je poslat kući jer je ušao u raspravu s tadašnjim selektorom Rejmonom Domenekom, nakon izmene Anelka je sasuo salvu uvreda na račun trenera, što je rezultiralo povratnom kartom za Pariz.

Tada je kapiten reprezentacije Patris Evra bio vođa revolta protiv selektora. Na narednom treningu seletktor Domenek je tražio od igrača da se penju po glečerima i učestvuju u biatlonu, ali tada su Vilijam Galas i Lasana Diara počeli da bojkotuju takve načine treniranja.

Vilijam Galas je takođe prevrnuo i "bagi" ispred navijača.

U drugoj utakmici Francuze je porazio i Meksiko, da bi na kraju i Južna Afrika savladala ovu reprezentaciju.

Da li će se ponoviti Južna Afrika ili će Francuska naći svoj put i uspeti da osvoji trofej koji joj je izmakao 2016. godine?

Video: Kakva borba! Nikola Jokić kao Denis Rodman

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA