≫ 

Buran remi u Bakuu, Švajcarci se ispromašivali, "Velški Pavkov" pogodio za veliki bod Ostrvljana

Sjajan meč u Azrebejdžanu u okviru grupe A na Euru

  • 13
kifer mur Foto: Tanjug/Ap

Fudbalske reprezentacije Švajcarske i Velsa odigrale su nerešeno 1:1 (0:0) u meču grupe A na Evropskom prvenstvu, u kojoj je dan ranije, na otvaranju šampionata, Italija savladala Tursku 3:0.

Švajcarci su se pošteno ispromašivali danas, imaju i te kako za čim da žale, prednjačio je Seferović, potom Embolo, u samoj završnici i Gavranović, što je skupo koštalo pobede "Sajdžije", a Velšani su bili dovoljno hrabri, vešti i otresiti da kazne propuste rivala.

Junak je bio Kifer Mur koji je sa čalmom na glavi (zbog povrede još u prvom poluvremenu) mnoge podsetio na ratničko izdanje Milana Pavkova u Salcburgu i njegovu kultnu ulogu u eliminaciji Salcburga te noći.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Vels - Švajcarska Foto: Tanjug/AP

Gol Velšana stigao je kao plod njihove otresitije igre nakon primljenog gola, ali je zapravo najviše posledica bojažljive i kalkulantske partije Švajcarske nakon  pogotka u režiji najboljeg igrača "Sajdžija" danas, rođenog Kamerunca Emboloa. 

Jak, robustan i tehnički obdaren, Embolo je bio prava napast po odbranu Velsa koja je samo pukom srećom dobila samo jednu loptu u mreži od napadača Borusije Menhengladbah. Embolo je sjajno reagovao u 49. minutu kada je pogodio za 1:0, direktni čuvar se kao dete okačio od njega i nije mogao da ga markira, te je snažni golgeter trzajem glavom matirao rezervnog golmana Lestera Vorda.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Vels - Švajcarska Foto: Tanjug/AP

Delovalo je da će Švajcarci posle gola nastaviti da nadiru i da će završiti posao, ali su potom neobjašnjivo stali. Velšani su oberučke prihvatili povlačenje rivala, preuzeli terensku inicijativu, a onda, tipičnom ostrvskom akcijom, pogodili za egal. Iskombinovali su posle kornera Velšani, Morel je ubacio pred gol, gde je ranjeni Mur sjajno skočio i preusmerio loptu u mrežu Švajcaraca.

Nije tu bio kraj uzbuđenja, ona su se ređala u samoj završnici...

Gavranović je čak pogodio mrežu, ipak učinio je to iz ofsajda, a našao se napadač Dinama i nešto kasniej u šansi, i to velikoj, no i tad je mahač signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Na kraju, Velšani slave bod, Švajcarci su svesni da su propustili veliku šansu da naprave ogroman iskorak ka nokaut fazi.

U narednom kolu, Švajcarci igraju sa Italijom, a Vels sa Turskom.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Vels - Švajcarska Foto: Tanjug/AP
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Vels - Švajcarska Foto: Tanjug/AP
stadin u bakuu Foto: Tanjug/Ap

Grupa A, 1. kolo

Italija - turska 3:0

Vels - Švajcarska 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexmil

    12. jun 2021 | 15:03

    Kakva sramota za jednu zemlju da joj je 90% igraca neSvajcaraca! Ove godine sunce jako przilo u Svajcarskoj, pola ekipe crno!

  • Goran

    12. jun 2021 | 14:55

    Sve sami švajcarci, albanci😂

  • Saljivdzija

    12. jun 2021 | 14:34

    Kad igraju orlovi, prenos na rts jel? 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA