≫ 

Šok: Danci mislili samo o Eriksenu pa doživeli bruku, Finska iz jedinog šuta do istorijske pobede

Jednostavno - sve se urotilo protiv Danaca

  • 12

Šta smo sve imali priliku da vidimo na stadionu u Kopenhagenu, dosta je za dva života. Meč grupe B prvenstva Evrope, između Danske i Finske, bio je zvanično prekinut od strane UEFA zbog situacije koja se desila krajem poluvremena kada se plejmejker Danaca, Kristijan Eriksen, najednom srušio na terenu. Igrač Intera je sada dobro, a Danci definitivno nisu uspeli da se oporave od šoka, te su na svom terenu, pred svojim navijačima, doživeli poraz od Finaca koji su istorijski pobedonosni gol postigli iz jedinog udarca!

Prelep dan i velika fešta. Danska je trebalo da danas krene veliki pohod protiv severnog rivala koji se prvi put video na šampionatu Evrope.

Tako je i počelo. Danska selekcija napadala, konstatno bila pred golom Hradeckog koji je samo čekao momenat kada će mu jedna lopta proći iza leđa.

To se nije dešavalo, posed lopte je rastao, a prilike su se nizale, ali niko nije uspevao da konvertuje svu tu inicijativu.

Dok su se Danci borili sa momentima gde ne mogu da nađu pukotinu u odbrani, Finci su razmišljali kako da makar jednom upute udarac u okvir gola.

Onda stiže i taj kobni 43. minut kada, najednom, Kristijan Eriksen završava na travi. Plejmejker Danske se samo srušio i zabrinuo sve prisutne na terenu. Bilo je suza, glave su bile pognute i taj šok definitivno nije uspeo da prođe domaći kolektiv do kraja susreta.

Eriksen se kasnije javio iz bolnice video pozivom i poželeo sreću domaćima, ali momenat je ostao u glavama Danaca.

Jedan centaršut u 60. minutu, jedan šut i jedan gol. Uronen je pronašao Pohjanpala, tačnije njegovu glavu kojom je tukao i savladao Šmajhela.

Može se zaključiti da je golman Lestera bio još pod utiskom onoga što se desilo krajem prvog poluvremena, pa je prilično loše reagovao i čini se, propustio priliku da odbrani šut slabog inteziteta.

Do kraja, Danska je imala priliku da preko penala dođe do poravnanja. Polsen je pao u 16 metara, a Tejlor je pokazao na belu tačku u 74. minutu.

Preuzeo je odgovornost Pjer Emil Hejbjerg koji je gađao donji desni ugao Hradeckog koji je to odlično pročitao i uhvatio živu loptu.

Nisu uspevali Danci da izađu iz letargije, nije bilo ozbiljne prilike da se spreči poraz, tako da su Finci uspeli da ispišu istoriju. Čudni momenti i čudna dešavanja.

Najbitnije je da je Eriksen dobro, ali Finci ipak imaju razlog za veliko slavlje.

Tok dešavanja:

Drugo poluvreme:

90+4. minut - Kraj meča! Pobeda Finske! Ovo je jedna od najčudnijih utakmica koje ste mogli da ispratite.

88. minut - Još jedna gužva pred golom Finske, ali danas Danskoj ne ide ništa od noge.

81. minut - Šunja se danski kolektiv i obigrava oko protivničkih 16 metara. Pretnje se trenutno ne pretvaraju u nešto ozbiljnije, a malo je ostalo do kraja

74. minut - Promašuje Danska penal! Koliko nesrećnih okolnosti tačno može da se desi domaćoj ekipi danas? Jusuf Polsen je pao u kaznenom, a Tejlor je odmah pokazao na belu tačku. Konsultacije sa VAR tehnologijom nisu mnogo trajale, tako da je Hejbjerg preuzeo odgovornost i šutirao u donji desni ćošak - gde se bacio golman Hradecki i uhvatio živu loptu!

69. minut - Ponovo, mora se imati u vidu sve što se desilo. Danci ne grizu kao pre nesreće koja se desila sa Eriksenom. Jednostavno, domaći su manje opasni i protivnik ima prostora da razmišlja čak i o pobedi.

60. minut - GOOOOOL FINSKA! Kakav šok za Dansku! Gostujući tim je nakon sat vremena igre prvi put uputio šut ka golu i postigao pogodak. Uronen je sa leve strane centrirao i našao Pohjanpala koji je glavom tukao i pronašao unutrašnji deo mreže. Može se reći da je golman Šmajhel mogao bolje da reaguje, ali mu se ne može zameriti posle svih dešavanja u minulom periodu susreta.

54. minut - Nema ozbiljnijih napada. Možemo izdvojiti udarac Hejbjerga sa distance, ali to nije išlo u okvir gola.

46. minut - Ubrzo imamo priliku da gledamo i drugi deo igre, jer nije bilo potrebe za većom pauzom.

Prvo poluvreme:

- Još jedna sjajna informacija - Eriksen je preko video poziva poželeo sreću saigračima. Sigurno da će Danci sve dati od sebe da slave u ovom meču.

45+3. minut - Ništa epohalno se nije desilo po nastavku susreta, a ne možemo ni očekivati da se igrači brzo oporave od šoka. Potrebno im je još malo da se prisaberu, pa onda da se igra fudbal.

43. minut - Utakmica je ponovo počela!

- Igrači se polako vraćaju na teren. Odigraće se još četiri minuta u prvom poluvremenu plus nadoknada koja je odrežena na pet minuta.

- Utakmica će biti nastavljena u 20.30 časova! Kako navode na sajtu UEFA, igrači obe selekcije su se dogovorili da meč bude nastavljen danas.

- Eriksenov menadžer, Martin Šots, rekao je da je Kristijan budan i da samostalno diše. Još jedne ohrabrujuće vesti.

- Navijači Danske i Finske zajedno kliču Kristijanu Eriksenu. Svi su puni nade i sada već ima dosta mesta za optimizam.

- U 19.45 časova će ozvaničiti šta će biti dalje sa utakmicom i da li će se danas nastaviti.

- Najnovije informacije stižu iz Danske - Eriksen je prebačen u bolnicu nakon veštačkog disanja i svih dešavanja na Parken Areni. Najbitnije od svega je da je Kristijan u stabilnom stanju, budan je i svestan, objavio je Fudbalski savez Danske.

- Prekinut meč! - Eriksena su izneli sa terena. Niko više ne razmišlja o fudbalu. Nema informacija, ali u jednom momentu je moglo da se vidi da je Danac priključen na kiseonik. Samo nam ostaje da se nadamo da će igrač Intera biti dobro. Nema informacija da li će utakmica biti nastavljena.

43. minut - Velika drama se trenutno odvija u Kopenhagenu! Kristijan Eriksen nepomično leži na terenu. Plejmejkera Danske reanimiraju na sred igrališta! Utakmica je prekinuta! Igrači i navijači plaču i svi su u totalnom šoku. Ovo su užasne scene.

38. minut - Pravo je čudo što je rezultat još uvek 0:0. Danci su zaslužili gol.

32. minut - Često gledamo gostujuće igrače na travnjaku. U poslednjem "incidentu" Hradecki i Uronen su se sudarili, otklonili opasnost, ali obojica zadobili povrede zbog čega je bila na snazi pauza od nekoliko minuta.

27. minut - U jednom momentu su tri defanzivca Finske jurila za Brajtvajtom koji je ušao duboko u šansu, ali ciljao pored leve stative. Bilo je ponovo opasno.

22. minut - Dilejni je bukvalno sam ostao na samo 8 metara od gola, ali je iz dropa šutirao daleko preko gola. Šest udaraca na gol, od čega tri u okvir, ima danska reprezentacija. Finci apsolutno ništa slično.

19. minut - Bomba Eriksena i nova odbrana Hradeckoga. Čeka se samo momenat kada će Finska odbrana da popusti, jer je pritisak preveliki u ovim momentima.

16. minut - Hojbjerg tuče glavom i Hradecki ponovo glavni na sceni! Čuvar mreže je morao da reaguje i prebaci loptu preko prečke. Danska je mnogo bolja u prvoj trećini poluvremena.

12. minut - Ponovo Vind i ponovo problemi. Dilejni je dobio povratni pas na ivici kaznenog prostora, centrirao je i našao napadača Danske koji nije glavom dobro zahvatio loptu.

8. minut - Šansa! Vind je raspalio sa ivice kaznenog prostora, ali Hradecki odlično brani i izbacuje loptu u korner.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Danska - Finska Foto: Tanjug/AP

6. minut - Gužva u kaznenom prostoru finske selekcije, dva puta je Hradecki morao da reaguje, ali posle konfuzije je uspeo da uhvati loptu u ruke.

4. minut - Prvi start i odmah žuti karton. Lod je zaradio opomenu nakon faula nad Brajtvajtom. Finci su imali dva ubacivanja, ali nije bilo previše opasnosti po protivnika.

1. minut - Susret je počeo, Entoni Tejlor je dao znak da se lopta zakotrlja na Parken Areni.

Sastavi:

Danska: Šmajhel, Vas, Kjer, Kristensen, Mele, Dilejni, Hojbjerg, Eriksen, Polsen, Older Vind, Brajtvajt.

Finska: Hradecki, Raitala, Arajuri, Ošonesi, Uronen, Toivio, Sparv, Kamara, Lod, Pohjanpalo, Puki

Pre meča:

Do sada, videli smo samo okršaje u grupi A gde je Italija na otvaranju prilično lako savladala Tursku sa 3:0, dok su Švajcarci i Velšani podelili bodove (1:1), iako su "sajdžije" imale više od igre i vođstvo.

Sada već prelazimo u grupu B i Danska će na svom terenu imati priliku da nastavi tradiciju protiv debitanta na Euru, Finske, jer do sada nikada nije doživela poraz u međusobnom duelu.

Šta više, finska selekcija je uspela samo jednom da izvuče remi iz pet međusobnih utakmica.

Odavno Danci nisu imali ovako dobar sastav, prilično dobro popunjen u odbrani, ali i kvalitetan u vezi. Napad je takođe prilično "pristojan", tako da svi parametri govore da su favoriti u ovom susretu.

Video: Piksi baca magiju na treningu, a Gudelj gleda i ne trepće: Selektor pokazao kakav je mađioničar!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    12. jun 2021 | 17:20

    Finska da igra Euro a pola Srbije da nema prenos uopste.

  • Djole

    12. jun 2021 | 19:11

    E bože, šta je život..

  • Vladimir

    12. jun 2021 | 20:40

    Nije bitna boja,rasa,pripadnost nacionalnost u sportu.Bog je bio pravedan i spasio Eriksena.to je bitno.a sve ostalo manje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA