Najkontroverznija odluka na EURU zbog pravila koje mnogi ne znaju: Azuri uhvaćeni u pokušaju prevare

Holanđanin Makeli je ipak dobro odradio posao...

  • 4
Italija, korner, ofsajd Foto: Screenshot/Twitter

Italija je impresivnom partijom i pobedom nad Turskom od 3:0 startovala na Evropskom prvenstvu u fudbalu, ali je jedan detalj posebno privukao pažnju ljubitelja fudbala, a dogodio se početkom drugog poluvremena.

Tada je, naime, Lorenco Insinje kratko izveo korner do Domenika Berardija, a malo nakon što je lopta odmakla, glavni sudija Dani Makeli je prekunuo igru i dosudio loptu za Turke, podigavši ruku kao da je svirao ofsajd.

Mnogi su se začudili u prvi mah jer je poznato pravilo da iz kornera nema ofsajd pozicije, posebno jer Insinje nije ni poslao loptu unapred ka saigraču.

A zapravo radi se pokušaju prevare Azura, koju je holandski sudija sjajno pročitao u konsultaciji sa pomoćnikom koji je kasnije podigao zastavicu.

Pravilo kaže da kada je neki igrač (kao Berardi u ovom slučaju) van terena, on ne može da uđe u igru bez dozvole glavnog sudije.

Jedino što se zamera sudiji Makeliju je to što nije dao žuti karton Berardiju jer bi samo tako bilo potpuno jasno šta se to desilo na Olimpiku.

Video: Dileta Leota žarila i palila na prvoj utakmici na Euru: Bodrila Italiju sa dečkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ГЦГ

    12. jun 2021 | 19:18

    Е због овога сам увијек навијао против њих. Вазда нешто муљају, шуњају, некако дају гол, инсценирају пенал, црвени и слично. Увијек се провлаче... Зато увијек против њих

  • Zocky

    13. jun 2021 | 10:05

    Uvek za Italiju, Forza azuri!

  • Jaaa

    13. jun 2021 | 08:19

    Trebao je da mu da crveni karton zbog dva zuta!Zuti karton znog izlaska van terena bez dozvole sudije,drugi zuti zbog ulaska u teren bez dozvole sudije ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA