≫ 

Bogovski fudbal u Amsterdamu i veliki trijumf Krojfove škole: Ukrajina 6 minuta živela u snovima

Selekcija Franka de Bura stigla do pobede na premijeri - 3:2 (0:0)

  • 16

Ako neko ima dilemu zašto za Holandiju važi da je "zemlja totalnog fudbala", sada mu je valjda jasno. U spektakularnoj premijeri na Areni "Johan Krojf" selekcija Franka De Dura porazila je Ukrajinu u burnom finišu sa 3:2 i stigla do prvih bodova na EURU.

Nije se činilo da će imati problema Holanđani, pošto su lako početkom drugog dela stigli do vođstva od 2:0. Bile su Lale bolje i u prvih 45 minuta, ali ih je golman Ukrajine Georgi Bušan sa nekoliko vrsnih intervencija sprečio da povedu.

Ipak se 27-godišnji čuvar mreže nije proslavio početkom drugog dela kada je u 52. omogućio Vajnaldumu da donese prednost Holandiji. Loše je golman gostiju odbio loptu na centaršut kasnijeg heroja Damfrisa, pravo na nogu vezisti PSŽ-a koji je razgalio publiku u Amsterdamu.

Još se holandski navijači nisu smirili posle vođstva, a već su opet morali na noge. Ovaj put aplaudirali su Vutu Veghorstu koji je u 59. povisio na 2:0 i najavio trijumf Lala.

Međutim, onda je krenula neka čudna letagija. Domaćin se zadovoljio i stišao pritisak na Ukrajince, ali pošto odbrana Holandije nema iskustva kao recimo Belgijanci, brzo ju je stigla kazna. I to dupla. Za samo četiri minuta preko Jarmolenka (dao strašan gol sa 25 metara) i Jaremčuka, Ukrajinci su utišali prestonicu Holandije i nagovestili iznenađenje.

HOLANDIJA - UKRAJINA 3:2 (0:0)

/Vajnaldum 52, Veghorst 59, Damfris 85 - Jarmolenko 75, Jaremčuk 79/

Nikome ko navija za Holanđane sigurno nije bilo prijatno u tim trenucima, ali ako je ekipa Franka De Bura pokazala nešto to je da ima karakter pobednika.

O tome svedoči i pobedonosni gol Denzela Damfrisa na pas Nejtana Akea u 85. minutu, mada treba reći da mu je pomogao i golman Bušan koji je baš odreagovao u skladu sa prezimenom.

Holandija je tako upisala prve bodove i izjednačila se sa Austrijom na čelu u grupi C, a upravo sa ovom selekcijom u derbiju 17. juna u Amsterdamu verovatno odlučuje i o prvom mestu u grupi.

Ukrajina, koja je na momente pokazala kvalitet ima šansu za popravni protiv Makedonije sa kojom se sastaje istog dana u Bukureštu od 15 časova. Ne treba otpisati tim Andreja Ševčenka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Piksi baca magiju na treningu, a Gudelj gleda i ne trepće: Selektor pokazao kakav je mađioničar!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA