≫ 

Makedonci traže oštru kaznu za Marka Arnautovića zbog provokacija posle postignutog gola

Poslali su dopis na adresu UEFA i očekuju adekvatnu reakciju

  • 7
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Austrija - Severna Makedonija, Marko Arnautović Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Severne Makedonije poraženi su od Austrije na startu Evropskog prvenstva (1:3), a taj meč obeležio je manji "ispad" Marka Arnautovića koji je posle postignutog gola provocirao Ezgžana Alioskog. Nije jasno šta mu je konkretno rekao, ali se Fudbalski savez Makedonije danas oglasio i traži adekvatnu kaznu.

- Fudbalski savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici. Istovremeno vas obaveštavamo da smo UEFA poslali zvaničan dopis u kome tražimo najstrožu kaznu za Arnautovića. Kao ‘kuća fudbala’ uvek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vređanja i ispada koji nisu u duhu fudbala i vrednosti za koje se svi zajedno zalažemo. Uvek ćemo braniti interese i dostojanstvo makedonskih reprezentativaca gde god igrali - piše u saopštenju FS "Makedonije".

Još pre saopštenja Makedonaca oglasio se Arnautović koji je istakao da nije rasista i da nikoga nije želeo da uvredi. Videćemo da li će mu to pomoći da sa sebe "spere" otpužbe ili će ipak dobiti pismo sa adrese UEFA.

Bio bi to veliki udarac za Austrijance, ukoliko bi se čelna kuća fudbala odlučila da ga odstrani sa predstojećih utakmica, što je malo verovatno.

Video: Dileta Leota žarila i palila na prvoj utakmici na Euru: Bodrila Italiju sa dečkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mak

    14. jun 2021 | 22:16

    Čekaj ovi takozvani makedonci provociraju Grčku sa amblemom na dresu koji im je zabranjeno da koriste po dogovoru a na drugu stranu imaju obraza da nekog optužuju za nacionalnost itd . Kakvi ljudi hahahhh

  • Zeljko ex JSO

    14. jun 2021 | 22:19

    Vidi ti južni Srba,vidi kako se plaše siptarje?

  • Đuro

    14. jun 2021 | 23:07

    Vidi se da su vakcinisani🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA