"Bolje pred praznim tribinama nego pred ovakvim navijačima": Španci "opleli" po svojim fanovima

Alvaro Morata na udaru zbog propuštenih šansi protiv Šveđana

  • 2
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Španija - Švedska Foto: Tanjug/AP

Fudbalere Španije su u prvom kolu grupe E na Euru odigrali 0:0 protiv Švedske, bio je to razočaravajući ishod za naciju sa Pirineja, a umesto na igrače, tiražna "Marka" je optužila navijače Španije za ovako loš rezultat?!

Madridski dnevnik je stao u odbranu napadača Alvara Morate, koji je bio meta španskih navijača zbog neiskorišćenih šansi, i upravo je to bio razlog zbog kojeg je pristalicama reprezentacije posvećen "po koji red" u Marki.

Osim što su na samom stadionu vređali napadača Juventusa, navijači su to radili i po društvenim mrežama, što je za novinare Marke bilo potpuno neprihvatljivo.

- Kada imate ovakve navijače, možda je i bolje da igramo pred praznim tribinama. Svi smo znali da Španija ima problem u napadu i da nam nedosta je gol. Međutim, da li je normalno potrošiti 125 evra da biste vređali napadača svoje zemlje? Izuzetno pametan način da se iskoristi prednost domaćeg terena - stoji u tekstu Marke.

 

Podršku Alvaru Morati je pokazao i njegov saigrač iz reprezentacije, Ejmerik Laporte.

- Za mene je on sjajan igrač koji je napravio puno dobrih stvari u napadu i odbrani. Da, nije postigao gol i mora se suočiti s tim, navikao je da živi sa tim. Puno je lakše igrati s navijačima koji te podržavaju - rekao je štoper Laporte.

Španija je inače na meču sa Šveđanima postavila rekord po posedu lopte, čak 75 odsto vremena su imali loptu u posedu, kao nikad pre njih na Euru, ali je izostala realizacija, zbog čega je Morata na udaru, jer je i promašio najbolju pansu utakmice.  

Španija će u narednom kolu grupe E igrati protiv Poljske koja je poražena od Slovačke u prvoj utakmici sa 2:1.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Šahovnica se uvukla u pozadinu: Hrvatska navijačica objavila nikad vrelije snimke, mrda napred nazad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA