≫ 

Arnautoviću preti izbacivanje sa Eura zbog psovanja Alijoskog: UEFA pokrenula disciplinski postupak

Srbin koji nastupa za Austriju u potencijalnom problemu

  • 66
Marko Arnautović, Ezdžan Alijoski, Austrija - Severna Makedonija, EURO 2021

Foto: Profimedia/AFP

Mnogo prašine podiglo se posle gola koji je Marko Arnautović dao za Austriju u duelu protiv Severne Makedonije u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva.

Srbin koji nastupa za Austriju je posle gola krenuo ka Ezdžanu Alijoskom, reprezentativcu Makedonije, kome je navodno psovao albansku majku na srpskom jeziku, navodi se u izveštajima medija.

Kapiten Austrije David Alaba je morao da upotrebi silu, davio je za vrat Arnautovića, a drugi igrači su morali i šamare da mu lupaju kako bi ga sprečili da se približi reprezentativcu Severne Makedonije i da napravi još veći incident.

Ipak, i ovako je Arnautović već u problemu, jer je UEFA pokrenula zvaničan disciplinski postupak protiv njega.

- U skladu sa članom 31(4), UEFA diciplinskih propisa, etički i disciplinski inspektor će voditi istragu u vezi sa incidentom Marka Arnautovića, koji se dogodio u grupnoj fazi Evropskog prvenstva između Austrije i Severne Makedonije 13. juna 2021. godine. Dodatne informacije o ovom pitanju biće dostupne vremenom - navodi se na sajtu UEFA.

Novinar Tajmsa, Martin Cigler, navodi da Arnautoviću preti čak i izbacivanje iz daljeg takmičenja zbog mogućeg rasističkog rečnika ukoliko UEFA to potvrdi tokom istrage.

 

Podsetimo, Arnautović se ubrzo nakon incidenta izvinio i priznao da je uputio neke ružne reči na račun Alijoskog, ali je istakao i da nije rasista i da među prijateljima ima pripadnike svih nacija, a izvinjenje je napisao i na makedonskom, kao i na albanskom jeziku, pa bi to mogla da bude olakšavajuća okolnost za njega.

Takođe, za sličan incident i provokaciju u meču Srbija - Švajcarska, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri samo su novčano kažnjeni za nacionalističku provokaciju.

Pogledajte kako je izgledao haos posle gola Arnautovića koga su saigrači jedva smirili:

Video: Marko Arnautović pušta Draganu Mirković saigračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    15. jun 2021 | 13:45

    A što niste kaznili Šaćirija kad je na svetskom prvenstvu 2018. nosio kopačke sa zastavom kosova? Ili kad su on i džaka pokazivali rukama šiptarske simbole? To sve sme, ali kad Srbin nešto uradi to se odmah sankcioniše... BRAVO ARNAUTOVIĆU SAMO OŠTRO PREMA GAMADI!

  • Honor

    15. jun 2021 | 13:23

    A za Šaćirija i Dzaku, nista???

  • To nije rasizam!

    15. jun 2021 | 13:26

    Vec samo vredjanje protivnika koji je to zasluzio...Tako treba Marko,svi na kolena pred Srbe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA