≫ 

Ronaldova moć: Pomerio flašice Koka Kole na konferenciji, kompanija izgubila 4 milijarde dolara

Strahovit pad akcija na berzi najpoznatije kompanije gaziranih pića na planeti

  • 16
Kristijano Ronaldo Foto: Youtube / Printscreen

I pre nego što je juče protiv Mađarske postigao golove vredne pobede na startu Evropskog prvenstva, Kristijano Rolando bio je u centru pažnje. Zbog jednog poteza na konferenciji za medije, nije se skidao sa naslovnih strana brojnih svetskih medija.

Naime, on je na meču prilikom ulaska u salu pomerio dve flašice Koka Kole koje su stajale na stolu i umesto njih je stavio vodu. Ujedno je poručio svim okupljenima da "piju vodu", što je svima bilo simpatično, ali ne i gigantu koji drži ogroman tržišni udeo na berzama.

Deonice Koka Kole izgubile su čak četiri milijarde dolara u vrednosti za samo nekoliko minuta posle tog poteza, što je sigurno zadalo prave glavobolje svima u kompaniji. Poređenja radi, kada su se berze otvorile u Evropi, deonica ove kompanije vredela je 56,10 dolara, da bi samo pola sata kasnije vrednost pala na 55,22 što je pad koji se retko kada viđa.

Za pola sata je tako zabeležen pad od 1,6%, što znači da je sa 242 milijardi dolara vrednost Koka Kole pala na 238 milijardi. Međutim, potez Ronalda nikako ne bi smeo da vas začudi pošto gaji ogromnu averziju prema gaziranim pićima, a pre samo nekoliko meseci izjavio je da je bio ljut na svog sina zbog ovog gaziranog pića.

- Ljuti me, jer pije Koka Kolu i Fantu, svađam se sa njim kada jede čips i krompire. Čak me i moja mala deca pogledaju kada jedu čokoladu - rekao je tada Kristijano.

Kako su krenuli (pobedom od 3:0 nad Turskom), Italijanima su porasli apetiti i sada žele do samog finala. Večeras (21.00) imaće ozbiljan ispit protiv Švajcarske, koja pritom mora da se „vadi“ za remi s Velsom. Kvota na Azure je 1,75, iks je 3,50, a dvojka 5,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Italija - Švajcarska.

Video: Pogledajte terasu Kristijana Ronalda: Bazeni, đakuzi, i pogled na ceo grad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    16. jun 2021 | 09:54

    BRAVO MAJSTORE ,VLADARI SVETA TISINA!

  • R9

    16. jun 2021 | 10:42

    Koliko je zapadna ekonomija nerealna kad ovakav potez odnese 4 milijarde?

  • 💤

    16. jun 2021 | 11:03

    Ima on jake sponzore za vodu, inace okupao bi se on u Koka Koli za💲

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA