≫ 

Uefa suspendovala Arnautovića zbog psovanja Alijoskog: Austrija u problemu pred derbi grupe

Marko će propustiti duel protiv Holandije

  • 12
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Austrija - Severna Makedonija, Marko Arnautović Foto: Tanjug/AP

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Marka Arnautovića suspenzijom od jedne utakmice, pa on neće biti na raspolaganju ekipi za derbi drugog kola grupe C protiv Holandije.

Arnautović je posle gola koji je dao za konačnih 3:1 protiv Severne Makedonije burno proslavio uz psovanje albanske majke Ezdžanu Alijoskom, sa kojim je hteo i da se sukobi, ali su ga u tome sprečili saigrači.

- Javno sam priznao svoje nedolično ponašanje tokom proslave gola, čak i pre pokretanja postupka, i izvinio sam se zbog toga. Bilo je izjava sa žaljenjem sa obe strane, ali provokacije nisu opravdanje za moje ponašanje. Odmah nakon utakmice došlo je do rasprave i međusobnog izvinjenja. Odrastao sam sa ljudima iz različitih zemalja i kultura i vrlo jasno se zalažem za različitost. To znaju svi koji me poznaju. Meni je lično veoma važno da to naglasim. Zajedno sa Fudbalskim savezom Austrije, zalažem se za toleranciju i integraciju u svim oblastima društva.

- Upravo zbog toga što mi je integracija toliko važna kroz sopstvenu istoriju, želeo bih da iskoristim ovaj slučaj kao priliku i obezbedim 25.000 evra za svoj projekat integracije, u kojem nastupam kao pokrovitelj, tako da je i moje loše ponašanje dobra posledica za veću koheziju. Pre svega, želim da budem dobar uzor deci i mladima - rekao je Marko Arnautović za sajt Fudbalskog saveza Austrije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari 1970

    16. jun 2021 | 15:28

    Kad oni vređaju nikom nista, kad ubijaju srpsku decu u evropi su heroji ali nikome nije gorela do zore pa neće ni njima

  • Febo

    16. jun 2021 | 15:18

    Auu,sta je ovo.ne smeš vise ,,zemi"ni majku da spomenes,a zbog lgtb populacije ne smeš vise ni prstenac da uvalis fudbaleru koga čuvaš.stvarno je zadnje vreme doslo(nije za nas Evropa)

  • Todor

    16. jun 2021 | 16:25

    Šiptarski narko dolari su postali glavno sredstvo za određivanje, ko je podoban a ko ne.Proddla se Evropa šljamu, ali će joj se to obiti o glavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA