≫ 

"Pre bih bio Ronaldo, nego premijer Britanije": Fudbaler Engleske iznenadio javnost

Markus Rašford ističe da mu je Portugalac jedan od uzora

  • 1
Euro 2020, fudbal Mađarska - Portugal

Foto: Tanjug/AP

Engleski napadač Markus Rašford odbacio je mogućnost da u budućnosti bude premijer Velike Britanije, rekavši da bi mnogo više voleo da bude poput Kristijano Ronaldo uoči ključnog okršaja sa Škotskom na Euro 2020. godine.

Nedavni dobrotvorni rad napadača Manchester Uniteda, koji je bio usredsređen na hranjenje dece iz siromašnijih sredina, doveo je do poziva da se kandiduje za političku funkciju u Velikoj Britaniji.

Nedavno je upoznao Baraka Obamu preko video veze nakon što je bivši predsednik Sjedinjenih Država čuo za njegov rad van terena, ali Rašford je isključio potencijalnu zamenu Borisa Džonsona na najvišem položaju u politici.

- Da, verovatno mogu da odbijem tako nešto,  jer to nije nešto s čime sam odrastao želeći da radim - rekao je Rashford na konferenciji za štampu pre meča u parku St. George.

- Moj um zaista nije na tome, ali bilo je sjajno razgovarati s Obamom i uživao sam da razgovaram s takvim ljudima, učim od njih i uzimam što mogu iz priča koje mi pričaju. To je nešto što ću uvek pamtiti - kaže Rašford.

Marcus Rashford, Markus Rašford

Foto: Tanjug/AP

Ronaldo inspiriše Rašforda

 

Ronaldo, (36), nedavno je oborio rekord kao igrač koji je nastupio na 5 evropskih šampionata i ostaje među najstrašnijim napadačima sveta.

Rašford bi se mogao suočiti sa jednim od svojih idola prvi put u sledećem kolu, s tim da bi Engleska mogla da se suoči sa Portugalijom, zavisno od toga gde završe u svojim grupama, i priznaje da kod Ronalda i dalje traži inspiraciju.

- Igrati protiv Portugalije bio bi sjajan osećaj za sve u timu, jer da bismo igrali protiv nekih od najboljih igrača na svetu, želimo da se testiramo protiv najboljih - rekao je.

- To je razlog zašto se svakodnevno forsiramo. Kristijano je neverovatan igrač i postaje gotovo normalno kada se sada suprotstavi statistici, to je samo način na koji je njegova karijera bila od početka, i biće sjajno iskustvo igrati protiv njega.

- Samo gledanje kako raste i razvija se u igrača koji je postao bilo je sjajno, jer kada je prvi put počeo da igra, on nije bio Kristijano kakvog vidite danas ili pre pet godina, bio je drugačiji igrač, a onda je, kako je vreme prolazilo, samo postao životinja.

Posle poraza od Austrije, Makedonija danas (15.00) igra za produžetak nade da može da prođe grupu, i to protiv Ukrajine, koja je na premijeri ostavila dobar utisak, ali je izgubila od Holandije. Kvota na Ukrajinu je 1,77, na Makedoniju 4,90, a na iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ukrajina - Makedonija.

Video: Sve Ronaldove veze i kombinacije: Počeo je sa 17, a s ovim lepoticama je uhvaćen na delu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šteta

    17. jun 2021 | 08:58

    Pa voleli ga ili ne, Ronaldo je primer za sve buduće generacije kako se boriti i igrati za svoju zemlju, od pevanja himne do trčanja u 37 godini, kapa dole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA