Fudbalska poezija na delu: Belgijanci u dve akcije zaludeli ceo svet, Danci ispadali "kao iz voza"

Belgija igra možda i najlepši fudbal na Euru

  • 0
de brujne Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Belgije važe za jedne od najvećih favorita na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, a u meču sa Danskom su sa dve sjajne akcije demonstrirali neverovatno umeće baratanja loptom.

Kevin De Brujne je i na ovoj utakmici pokazao zašto je jedan od najboljih igrača današnjice, ušao je u 46. minutu meča i sa dva poteza je napravio prevagu u meču. Belgija je gubila 1:0 na poluvremenu pre nego je na teren ušao fudbaler Mančester Sitija.

Međutim, oba gola se moraju pripisati samo izuzetnoj timskoj igri ove reprezentacije.

Kod prvog gola, Lukaku je oduzeo loptu na sredini igrališta, sprintom je izbacio dva igrača Danske, a potom je dodao loptu do De Brujnea. Fudbaler Mančester sitija se našao u situaciji iz koje bi 90 odsto fudbalera šutnulo, ali ne i on, driblingom je prevario jednog igrača i poslao loptu na penal, gde ju je Torgan Azar pretvorio u gol.

Drugi gol Belgije je upravo postigao De Brujne, nakon još jedne sjajne akcije.

Lukaku je ponovo započeo sve, dodao je do Tilmansa koji ju je zadržao samo nekoliko sekundi pre nego što je priuštio braći Azar da zasijaju. Eden i Torgan su kombinovali na kratkom prostoru, da bi lopta konačno došla do De Brujnea koji je preciznim udarcem sa 17 metara postigao gol.

Video: Lokateli otišao korak dalje od Ronalda i Pogbe: Doneo svoju vodu i pomerio Koka-Kolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA