≫ 

Pala Austrija pred naletom Holandije: Falio je Arnautović, golman "lala" mogao da ostane kući!

Depaj i društvo znaju put kojim idu

  • 2
Fudbalska reprezentacija Holandije

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Holandije ostvarili su i drugi trijumf u grupi C prvenstva Evrope pošto je u Amsterdam pala i selekcija Austrije sa 2:0. "Lale" su školski odradili utakmicu, pre svega u defanzivnom delu.

Austrijanci za čitavu utakmicu nisu uspeli da upute šut u okvir gola, tek u 94. su šutirali ka meti, te čuvar mreže Stekelenburg nije morao ni da bude prisutan koliko je odbrana dobro kontrolisala situaciju.

Verovatno je izostanak kažnjenog Marka Arnautovića dosta otupeo oštricu austrijskog kolektiva, ali se očekivao makar neki implus u drugom delu igre.

Jedan nesrećan slučaj i ne baš srećna reakcija Davida Alabe kumovala je pravcu u kojem je susret krenuo.

Kapiten Austrije je skrivio jedanaesterac u samom ćošku kaznenog prostora. Memfis Depaj je u 10. minutu preuzeo odgovornost i bio precizan sa bele tačke! Ofanzivac "lala" je gađao donji levi ugao, Bahman se tamo i bacio, ali udarac je bio previše precizan.

Nisu branili prednost domaćini prvenstva Evrope, već su sporadično pokušavali da posao privedu nešto ranije kraju. Nije im to polazilo za nogom, ali kada već nema pretnji, sat je svakako radio za njih.

Već izvesno da će holandska reprezentacija odneti pobedu bilo je u 72. minutu nakon munjevite kombinacije omalenih ofanzivaca. Akciju je pokrenuo Depaj koji je jednim "balonom" otvorio autoput Malenu koji je istrčao sve do šesnaesterca, a onda uposlio Damfriza koji nije imao problema da pogodi mrežu!

Kasnije nije bilo problema da se dođe do pobede, pa Holandija sada skoro izvesno ide u drugu fazu sa prve pozicije u grupi. Ukrajinci i Austrijanci imaju po tri boda, toliko i manje od holandskog kolektiva, dok je na poslednjoj poziciji Severna Makedonija bez ulova.

Tok meča:

 

90. minut - KRAJ! JOŠ TRI BODA ZA HOLANDIJU!

81. minut - Odrađuju Holanđani posao. Dobro se nose sa blagom inicijativom Austrije i bez problema brane svoj gol za sada.

72. minut - Umalo autogol Vajndala. Kalajdžić je tukao glavom posle kornera, a nakon flipera je lopta prošla pored stative.

67. minut - GOOOOOOOL HOLANDIJA! Akciju je pokrenuo Depaj koji je jednim "balonom" otvorio autoput Malenu koji je istrčao sve do šesnaesterca, a onda uposlio Damfriza koji nije imao problema da pogodi mrežu!

Fudbalska reprezentacija Holandije

Foto: Tanjug/AP

64. minut - Trostruka izmena u Holandiji - ulaze Ake, Malen i Vajndal, a izlaze Blind, Veghorst i Van Anholt.

61. minut - Ponovo je austrijska selekcija preživela. De Fraj je iz gužve došao u priliku da zatrese mrežu, ali je od protivničkog štopera lopta odskakutala nekoliko centimetara pored stative.

52. minut - Jedino šta vidimo drugačije je to što su Austrijanci malo živnuli i trude se da poguraju linije ka protivničkom golu. Ipak, Stekelenburg je i dalje nezaposlen.

46. minut - POČELO JE DRUGO POLUVREME! Nema promena u sastavima, videli smo dva žuta kartona, po jedan sa obe strane, a opisani su De Ron i Alaba.

45. minut - KRAJ PRVO DELA IGRE! Holandija ima prednost, ali ta ista Holandija je propustila dve prilično izgledne prilike da udvostruči vođstvo, tako da je Austrija, iako totalno inertna, i dalje u igri.

41. minut - Šta je sada Depaj promašio! Veghorst je u jednoj dobroj i brzoj kontri uspeo da primiri loptu, nastavi sa njom, a onda da je prebaci na drugu stranu gde je Depaj, totalno sam, uspeo da prebaci okvir gola sa pet metara. Velika šansa, zaista.

35. minut - Evo i prvog udarca na gol "lala". Hintereger je je raspalio sa nekih 30 metara, ali je to otišlo iznad prečke.

Aleksandar Dragović i Memfis Depaj

Foto: Tanjug/AP

33. minut - Trenutno gledamo utakmicu bez previše zanimljivih detalja, Holandija većinom ima loptu u nogama i Austrijanci ne uspevaju da urade nešto više po pitanju minusa u kojem se nalaze.

25. minut - Depaj kao iz topa sa ivice šesnaesterca, mnogi su pomislili da je gol, ali lopta je završila u spoljni deo mreže.

23. minut - Do sada, samo Holanđani prete i bliži smo udvostručenju prednosti nego poravnanju.

18. minut - Definitivno je da brža igra odgovara ekipi u narandžastom, jer Austrijanci ne uspevaju da se snađu i konsoliduju u ovoj trci, a već su u zaostatku.

11. minut - VOĐSTVO HOLANDIJE! Memfis Depaj je bio precizan sa bele tačke! Ofanzivac "lala" je gađao donji levi ugao, Bahman se tamo i bacio, ali udarac je bio previše precizan.

Fudbalska reprezentacija Holandije

Foto: Tanjug/AP

10. minut - Penal za Holandiju! Damfriz je nagažen na stopalo u samom uglu kaznenog prostora od strane Davida Alabe i to je jedanaesterac!

8. minut - Obe ekipe za sada ispituju protivnika, golmani su bez posla i bez kontakta sa loptom.

1. minut - Meč je počeo! Prvi zvižduk delo je sudije Grinfelda koji je dao znak da može početi utakmica.

Fudbalske reprezentacije Holandije i Austrije

Foto: Tanjug/AP

Sastavi:

 

Holandija: Stekelenburg, Damfriz, De Fraj, Blind, Van Anholt, De Ron, Vajnaldum, De Jong, Veghorst, Depaj.

Austrija: Bahman, Ulmer, Hintereger, Dragović, Lainer, Alaba, Laimer, Šlager, Baumgartner, Sabicer, Gregorič.

Pre meča:

 

Imajući u vidu prvo kolo, nema sumnje da nas očekuje efikasan susret Holanđana i Austrijanaca. "Lale" su uspele da prežive Ukrajince i da slave sa 3:2, dok su Austrijanci uspeli da isprave greške iz prvog poluvremena i savladaju Severnu Makedoniju sa 3:1.

Moraće austrijska selekcija bez Marka Arnautovića koji je kažnjen u prvom okršaju zbog vređanja protivničkog igrača.

Austrija u ovom veku ne zna ni za remi, a kamoli za pobedu protiv današnjeg protivnika. Poslednji duel se odigrao 2016. godine kada su Holanđani odneli trijumf sa 2:0.

Video: Firmaši zapalili Novi Sad: Spektakularna bakljada i vatromet navijača Voše o kojoj se priča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA