≫ 

Furiozno drugo poluvreme Švedske, Isak igrao kao Ibrahimović, Forsberg slomio Slovake!

Zaslužena pobeda selekcije "tri krune"

  • 3
isak švedska Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Švedske slave Isaka, slave i Emila Forsberga - za prvu pobedu na Euru, koja je stigla kao plod bolje, konkrentije i kvalitetnije igre od Slovaka - 1:0 (0:0).

Aleksander Isak bio je apsolutno najzaslužniji za ovakav epilog, dominirao je u drugom poluvremenu, kao i čitav tim Švedske, nizao šanse, bio je prava napast za odbranu rivala, na kraju i izborio penal iz kojeg je Forsberg matirao dotad bravuroznog Dubravku.

Za korak je bio brži od golmana Slovaka u toj situaciji Isak, ispostaviće se prelomnoj na utakmici, ovaj ga je oborio pa sudija nije imao ni najmanju dilemu oko penala. Forsberg je bio hladan "kao špricer"...

Švedska možda nema Ibrahimovića na ovom Euru, ali sa Isakom je dobila možda najpribližniju verziju svoje legende, jer koliko je danas pokazao na terenu, sa koliko je energije igrao i mučio rivala, i veliki Ibra bi mu se sasvim sigurno poklonio.

isak Foto: Tanjug/Ap

Penal, pa gol - bio je to vrhunac sjajne igre Šveđana tokom čitavog drugog poluvremena, potpuno su gospodarili svakim delom terena, pa se sa protokom vremena stekao jak utisak da je samo pitanje vremena kada će Dubravka vaditi loptu iz mreže.

Imali su Šveđani i u prvom delu meča punu kontrolu igre, ne i toliko šansi, a jedini period meča kada su se Slovaci nešto pitali je drugi deo prvog poluvremena, ali ne više od toga.

Švedska je pokazala čvrstinu, drugi meč su bez primljenog gola, što im je, već posle drugog meča u grupi, donelo plasman u osminu finala. Sada im ostaje, na papiru, lakši deo posla, najlakši rival u grupi, Poljaci, koji su u prvom kolu poraženi od Slovaka, a tek ih čeka najteži mogući protivnik - Španci.

Posle dva meča, jedno je jasno, ko god bude naleteo na šveđane u nokaut fazi, čeka ga paklen zadatak i teška borba.

ŠVEDSKA - SLOVAČKA 1:0

(Forsberg 77.p)

Standings provided by SofaScore LiveScore

TOK MEČA

90. minut - Meč je produžen pet minuta. Šveđani prilično sigurno kontrolišu dešavanja na terenu.

86. minut - Uzvratili su Slovaci, koji sad nemaju kud nego da navale na gol Šveđana i krenu po remi. imali su šansu posle kornera i velike gužve koja se stvorila pred golom. Ipak, odbranili su se Šveđani.

82. minut - Opet Isak, prava je napast za odbranu Slovaka napadač Šveđana. Ipak, preterao je, napravio potez više, pa je slovačka odbrana stigla da interveniše, i to posle udarca Klaesona do koga se lopta odbila pošto je Isak "doterao" do kaznenog prostora.

77. minut - GOL, Forsberg! Miran sa "kreča" bio je fudbaler Lajpciga, pogodio je mrežu iako mu je Dubravka pročitao šut. Šveđani zasluženo vode!

emil forsberg Foto: Tanjug/Ap

76. minut - PENAL za Švedsku! Sjajni Isak je pobegao odbrani Slovaka, stigao do lopte pre Dubravke, ovaj ga je srušio, a sudija bez ikakve zadrške duvao u pištaljku - jedanaesterac!

67. minut - Nadiru Šveđani, gađaju iz zemlje i iz vazduha, opet su imali šansu, i opet su bili baš blizu gola. Snažni Isak je autoritativno dobio vazdušni duel nakon centaršuta, ipak prebacio je prečku gola Dubravke za tek koji centimetar.

61. minut - Još jedna lepa šansa za selekciju "tri krune", konačno je i Isak našao sebi prostor da zapreti, ali je gađao tik pored stative. Šveđani su ponovo zagospodarili terenom. Slovaci u povlačenju.

slovačka švedska Foto: Tanjug/Ap

60. minut - Bravura Dubravke! Fenomenalna odbrana slovačkog čuvara mreže posle najbolje akcije Šveđana na meču. Seba Larson je centrirao, Berg u skoku bio kratak, ne i Ludvig Augustinson, čiji je udarac glavom maestralnom paradom zaustavio golman Njukasla! Sjajna intervencija.

57. minut - Tvrdo, oprezno, bez mnogo zaletanja - to je otprilike najbolji opis ove utakmice. Slovaci su pripretili, ipak ofsajd u kojem se našao iskusni napadač Parme.

51. minut - Duda tuče - tik preko gola! Najopasnija pretnja Slovaka rivalima. Sa ivice kaznenog prostora je opalio fudbaler Herte, snažno pod prečku, međutim lopta je prohujala iznad gola.

46. minut - Opet su Šveđani bolje otvorili poluvreme, dva napada, istina bez šuta na gol, ali jasna je namera "žutih" da opet jako pritisnu Slovake i nateraju ih na grešku.

ondrej duda Foto: Tanjug/Ap

POLUVREME

39. minut - Plen je postao lovac, Slovaci su potpuno okrenuli odnos snaga na tarenu - već desetak minuta je na snazi terenska nadmoć ove selekcije. Ipak, i dalje bez konkretnog rezultata u završnici akcija. Kuckin šut je amortizovala gudta odbrana Šveda, potom je i Duda promašio loptu posle sjajne kombinacije...

30. minut - Solidan napad Slovaka, sjajna dijagonala duboko na levu stranu odakle je Duda "iz prve" uputio oštar centaršut, vrlo upotrebljiv, no Švedi su to odbili i sačuvali se.

26. minut - Miruju mreže u Sankt Peterburgu, Slovaci su uspeli da udalje Švede dalje od svog kaznenog prostora, da ih držae na distanci, uz dobru defanzivnu organizaciju. Ipak, ništa više od toga. Bezopasno deluju na polovini Šveda.

14. minut - Sebastijan Larson je najkonrektniji igrač na terenu, dosad najjači adut selekcije "tri krune". Ofanzivac Sautemptona pripremio je i šansu saigraču iz kornera, ipak ovaj je tukao preko gola.

švedska Foto: Tanjug/Ap

5. minut - Uzvratili su Česi, iz kornera, koji je izveo Hamšik, a Kucka glavom prebacio prečku.

3. minut - Seba Larson je prvi pripretio, stavio je na muke golmana Slovaka, koji je paradom uspeo da zaustavi prizeman udarac švedskog fudbalera.

O UTAKMICI

Baš kao na meču protiv ekipe sa Pirinejskog poluostrva, za Šveđane će u napadu startovati Aleksander Isak i Markus Berg. Upravo oni će biti najveće pretnje po mrežu Slovaka, baš kao što će to na drugoj strani biti Marek Hamšik zajedno sa Robertom Makom i Ondrejem Dudom.

Utakmica se igra u Sankt Peterburgu na stadionu Zenita, a sudiće je nemački arbitar - Danijel Zibert. Pomagaće mu Jan Sejdel i Rafael Foltin, takođe iz Nemačke, dok je četvrti arbitar Marko Fric. U VAR sobi imaćemo mešovitu četvorku koju će voditi Kristijan Dingert iz Nemačke, a pomagaće mu Li Bets i Stjuart Atvel iz Engleske zajedno sa Georgim Kabakovim.

Video: Da li ste zaboravili prsatu Albanku sa EURO 2016?! Probila se neviđeno, a tek da joj vidite snimke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    18. jun 2021 | 17:45

    Najgora utakmicu, u moru uzasnih na evropskom prvenstvu.

  • Źuća

    18. jun 2021 | 17:37

    Heja Sverige! 🇸🇪

  • Sirogoj

    18. jun 2021 | 17:08

    Čist penal nije svirao Slovacima,juče Ukrajinac udara Makedonskog golmana i ni žuti karton,nebulozni ofsajdi.. Sudije su poprilično upropastile prvenstvo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA