≫ 

Škoti ponovili "beograđanku", Englezi bez ideje i kompasa: Mršava nula u bici za Britaniju

Najlošija utakmica na Euru ove godine odigrana na Vembliju

  • 14
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Engleska - Škotska Foto: Tanjug/AP

Sve ono što ne volimo u top fudbalu videli smo ovog petka na Vembliju. Umesto derbija, "rata za Britaniju" i okršaja vekovnih neprijatelja Engleza i Škota, nismo videli gotovo ništa, mršavih 0:0 koji drže u životu sve učesnike ove grupe uoči poslednjeg kola.

Podsetila je igra Škota u većem delu utakmice na ono što su igrali i u Beogradu, u novembru prošle godine kada su izbacili Srbiju na penale u baražu za EURO. Snažan blok sa petoricom pozadi i ojačan vezni red sa mladom nadom Čelsija Bilijem Gilmorom, bili su neprelazni za tim Gereta Sautgejta.

Zapravo jedini segment utakmice u kome su Englezi zadovoljili bio je start meča, 12. i 13. minut kada je Stouns pogodio stativu, a potom i Maunt promašio zicer na pas Sterlinga. Ništa drugo konkretno za 90 minuta nisu uspeli da urade.

Foden, Sterling i Kejn bili su izgubljeni u prostoru, Maunt je, dok je imao snage, uspevao nešto na kreira, ali posle ove utakmice ne postoji nijedan pozitivan aspekt koji bi Gordi Albion svrstao u rang Francuske, Belgije ili Italije, koje su najviše pokazale na Euru do sada.

Škoti su najbolju i jedinu pravu šansu u prvom poluvremenu imali u 30. minutu kada je O'Donel uhvatio volej, ali i Pikford zaradio dnevnicu tako što je majstorski sačuvao mrežu.

Englezi su probali u nastavku da urade nešto, Sautgejt poslao i Džeka Griliša na teren, zamenio užasnog Kejna Markusom Rašfordom, ali najbliže golu su došli u 79. minutu kada je Rahim Sterling pao u šesnaestercu i tražio penal.

Moguće da ga je Robertson i nagazio, ali Mateu Lahoz možda nije želeo da naseda na fore starog foliranta Sterlinga koji zna često da pdane i kada ga niko ne zakači, pa više ne znamo kad je stvarno fauliran, a kada glumi. VAR soba se nije oglasila.

U svakom slučaju, Škotska je posle svega prikazanmog zaslužila bod, koji je ostavlja u trci bar za treće mesto uoči poslednjeg kola. Mnogo je spekulacija u ovoj grupi, po nekima najbolje je biti drugi uoči sledeće faze, a da li je ova jalova igra Engleza bila u svrhu kalkulacije videćemo posle mečeva trećeg kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    18. jun 2021 | 21:16

    Znače zvižde?! A ja mislio da se to samo radi kod nas primitivnih balkanaca.

  • Zeljko ex JSO

    18. jun 2021 | 20:34

    Sto su zajedno ako su vekovni neprijatelji?

  • Brale

    18. jun 2021 | 22:46

    Posle 3 minuta sam video da ce englezi igrati na nulu i tako zadnje kolo protiv ceske jos jednom igrati na X zivi bili pa videli ..samo da ne bidu prvi i da ne bi igrali protiv fra,nem ili portugala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA