≫ 

Hrvati kritikuju Dalića: "Izgledali smo kako bi trebalo da izgleda Letonija protiv nas"

Hrvatska javnost iznenađena postavkom igre i ekipom protiv Češke

  • 11
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Hrvatska - Češka Foto: Tanjug/AP

Hrvatska je u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva igrala nerešeno sa Česima (1:1). Time je ostala u igri za prolazak grupe, ali će joj trebati pobeda u poslednjem meču protiv Škota.

Utisak igre Hrvatske je je jako loš u javnosti nakon ovog remija. Javnost i mediji smatraju da je Zlatko Dalić napravio dve velike greške u pripremi meča i vrlo lako je već u prvom poluvremenu mogao izgubiti utakmicu.

Možda je najtačniji opis utakmice dao je Luka Modrić.

- Ostaje gorak ukus. Nadali smo se pobedi, nažalost nismo došli do nje. Loše smo ušli u utakmicu, neorganizovano. Vratili smo se u drugom poluvemenu, ali to nije bilo dovoljno - kaže Modrić.

Hrvatski mediji pišu da je remi je u ovom formatu čak i solidan rezultat, ali igra kojom ga je Hrvatska osvojila bila je užasna. Može se izgubiti i može se loše igrati. Ali se ne sme dogoditi da trećinu utakmice Hrvatska protiv Češke izgleda onako kako bi u normalnim uslovima protiv Hrvatske izgledala "neka Letonija".

Sabijeni u svojih 30 metara, bez ijedne opcije za izlazak i bez mogućnosti da uspori suparnika koji navaljuje, osvaja druge lopte i zadržava pritisak.

Nadalje, mediji smatraju da je ovo bila prva ozbiljna utakmica u kojoj je Dalić ostavio na klupi Brozovića još od Svetskog prvenstva u Rusiji i četvrtfinalnog dvoboja s domaćinom.

Takva odluka bila je nelogična iz više razloga i, nažalost po Dalića, suparnik je sve to otkrio u prvom delu i iskoristio. O opasnosti tog potez pisali smo prije utakmice.

Zašto je Dalić odlučio početi bez veznog igrača koji je u tom segmentu daleko najbolji hrvatski igrač, ostaje misterija.

Nedostatak Brozovića osetio se i u napadu. Modrić i Kovačić imaju naviku da dolaze po loptu u krilo štoperima. Bez Brozovića su postavljeni još dublje na terenu, zbog čega Hrvatska u prvoj fazi izgradnje napada ima šest ili sedam igrača ispred lopte.

Međutim, mediji smatraju da nije ništa još gotovo. Pobeda protiv Škotske trebala bi biti dovoljna za prolaz u iduću rundu.  S tog aspekta sve je još uvek otvoreno, ali Modrić je u samo dve riječi opisao utakmicu - gorak okus.

Španci nisu uspeli u prvom kolu da pobede Švedsku, Poljska je iznenađujuće izgbubila od Slovačke, i danas (18.00) ove dve selekcije praktično igraju za goli život. Kvota na Špance je 1,43, na iks 4,50, a na Poljake čak 7,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - Poljska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kraj na vidiku

    19. jun 2021 | 10:03

    Rekao sam prije pocetka prvenstva , da je ovo pocetak kraja njihovih uspjeha.Drugi na svijetu su postali igrom srece, malo je ko imao toliko srece na svojoj strani kao oni..al i to je sastavni dio igre..sad je kraj.zavrsice kao i njihovi kosarkasi.godinama nece nista znaciti na fudbalskoj sceni.jednostavno istrosen materijal kao sto se i srbija istrosila i danas je niko i nista u svijetu fudbala.Srbija i nije imala neke vece uspjehe , ali losa politika koja forsira zvezdase da vode reprezentaciju dovela je do sunovrata iz kojeg se ne moze vise dignuti.Ni ovaj stojkovic nece dobacit dalje do treceg ili petog mjesta u kvalifikacijama..

  • 1

    19. jun 2021 | 12:48

    Ne zanimaju nas hrvati, sta se to desava sa nama srbima, gledamo utakmicu ceska hrvatska, voditelj navija za hrvate, nase najvece neprijatelje protiv ceha koji su nam prijatelji i to sve na antisrpskoj televiziji, a onda u pauzi izmedju dve utakmice puste natasu kandic da nam malo prica o srebrenici, pa mi smo retardiran narod, zasto to dozvoljavamo.

  • dexter

    19. jun 2021 | 10:30

    Igraju kao 2018. I tada ista igra do Penala pa sta bude neka bude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA