≫ 

Mađari od jutra na ulicama zbog "utakmice veka", veruju u čudo protiv svetskih prvaka Francuza

Ludo je na ulicama Budimpešte

  • 2
Euro 2020, fudbal Mađarska - Francuska Foto: Tanjug/AP

Mađari igraju jednu od najvažnijih utakmica u skorijoj istoriji, već u 15 sati izlaze na megdan najvećem favoritu za osvajanje Eura, aktuelnim svetskim prvacima Francuzima.

Stoga je ambijent među navijačima selekcije naših severnih komšija najblaže rečeno na granici ludila, što i pokazuju snimci koji stižu od ranog jutra sa budimpeštanskih ulica i trgova. Pristalice Mađara kao u transu, u gomili, kliču, pevaju, skandiraju, pale baklje i dimnjake u slavu svog fudbalskog tima.

Mađari nisu imali sreće pri žrebu, zapale su im sve same aždaje na Euru, Portugalci, Nemci i Francuzi, ali vera u prolaz ne napušta fanove, koji su svedočili sjajnoj partiji svog tima na ovaranju Eura sa Portugalcima, do 84. minuta, posle čega su poklekli.

Novi izazov su Francuzi, ti moćni Francuzi, a Mađari, kako vidimo, poneseni euforijom veruju u čudo na "Puškaš Areni" koja će i ovog puta biti dupke puna za "meč veka".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA