Ludnica u Minhenu: Nemački poker i preokret Portugaliji, diskretni heroj Gosens zasenio i Ronalda!

Kakvu predstavu nam je priuštio bek Atalante koji će od danas imati za vratom sve najveće klubove planete

  • 7
Robin Gosens

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Nemačke odigrali su jedan sjajan meč u drugom kolu grupe F prvenstva Evrope pošto su munjevitim preokretom slavili protiv Portugalije sa 4:2, a diskretni heroj utakmice bio je bek "pancera" Robin Gosens koji je, sa dve asistencije i golom, udelio lekciju svim bočnim igračima planete kako se napada protivnički gol.

Krenulo su agilno Nemci, svesni da moraju da slave u ovom susretu, a imali su i tradiciju iza sebe, shodno tome da nisu u čitavoj prošloj dekadi ni bod izgubili od aktuelnog protivnika.

Napadi nisu davali efekta, a bili su veoma blizu u nekoliko navrata. Posle toliko ofanzive i toliko naleta, Nemci su bili žrtva jedne kontre u 15. minutu koja im je munjevito presudila. Silva je istrčao i pronašao na drugoj strani Žotu koji nije oklevao, već je kratkim pasom proigrao Kristijana Ronalda, a kapiten nije imao težak posao da loptu prosledi u mrežu.

Nisu "panceri" psihički pali, šta više, samo su ubrzali u nameri da se što brže vrate u igru. Bili su sve bliži i bliži, a onda su stali na stepenicu na koju je Portugalija već stala.

Robin Gosens je trčao na sve strane, a i kod poravnanja je učestvovao u trkačkom smislu. Nakon što su dopremili loptu sa desne na levu stranu, Gosens je iz šesnaesterca vratio loptu iz voleja do peterca gde se našao Kai Haverc koji je u duelu naterao Rubena Diaša da loše reaguje i prosledi loptu u svoju mrežu.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Portugalija - Nemačka

Foto: Tanjug/AP

Ušli su "panceri" u krilo Portugalcima u 35. minutu, u jednom momentu je bilo makar osam igrača na samo 7-8 metara od okvira gola, a onda je Kimih punom raspalio sa desne strane i pogodio Gereira koji nije mogao da se iskontroliše, te je i on savladao svog golaman kao i Diaš. Užasna sudbina odbrane Portugala.

I u drugom poluvremenu smo videli koliko je Gosens opasan igrač. Bek Atalante je ponovo bio na pravom mestu u pravo vreme, prošpartao je po levoj strani, primio loptu i ubacio je nazad u peterac gde je Haverc samo prosledio iza leđa Patrisija. Od tog 51. minuta je bilo jasno da Portugalci ne mogu da se nose sa prodornim bočnim igračima protivničke ekipe.

A, onda sledi kruna Gosensove partije - Posle dve asistencije, Gosens je nakon sat vremena igre sačekao centaršut sa desne strane, uleteo na drugu stativu i glavom kompletirao poker tuge za protivnika. Meč karijere, definitivno.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Portugalija - Nemačka

Foto: Tanjug/AP

Možda su Portugalci bili svesni da ne mogu da stignu nemački kolektiv i da će teško makar do boda, ali su se brzo vratili na dva gola zaostatka. U 67. minutu, nemačka odbrana se kod jednog prekida totalno ukopala u mestu, te dopustila da lopta dođe do Kristijana Ronalda na desnoj stativi odakle je on prebacio na drugu stranu gde je Žota zakucao u mrežu.

Poslednji voz za bodove Portugalija je propustila u 79. minutu kada je Renato Sančez sa ivice kaznenog prostora umalo polomio stativu, Nojer je samo posmatrao kako mu se trese konstrukcija, ali nije morao da vadi loptu iz mreže.

Nemačka sada ima sjajnu situaciju da možda i sa prve pozicije krene u drugu fazu takmičenja, a protiv Mađarske će juriti pobedu koja će moći to možda i da joj obezbedi. Zavisi, naravno, i od susreta Francuske i Portugalije.

Tok meča:

 

90+4. minut - KRAJ MEČA! NEMAČKA SLAVI POBEDU I GOSENSA, PORTUGALU NEDOVOLJAN RONALDO!

87. minut - Ne jenjavaju napadi sa obe strane, bez obzira što je blizu kraj. Obe ekipe žele još jedan gol.

79. minut - Kakva raketa Renata Sančeza i stativa! Nojer je samo posmatrao kako mu se trese konstrukcija, ali nema promene rezultata.

77. minut - Pokušavaju Ronaldo i drugovi da dodatno umanje bol, ali napadi više nisu toliko ubojiti. Postoji i strah od eventualnog petog gola, pa se silovito u napad ni ne sme krenuti.

67. minut - SMANJUJE PORTUGAL NA 4:2! Nemačka odbrana se kod jednog prekida totalno ukopala u mestu, te dopustila da lopta dođe do Kristijana Ronalda na desnoj stativi odakle je on prebacio na drugu stranu gde je Žota zakucao u mrežu. Neverovatan susret!

60. minut - ČETVRTI GOOOOOOL NEMAČKE! ROBIN GOSENS! Pa, kakav meč ovog momka. Posle dve asistencije, Gosens je sačekao centaršut sa desne strane, uleteo na drugu stativu i glavom kompletirao poker tuge za protivnika. Meč karijere, definitivno. 

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Portugalija - Nemačka

Foto: Tanjug/AP

51. minut - JOŠ JEDAN GOL NEMAČKE! Koliko je samo opasan Gosens. Bek Atalante je ponovo bio na pravom mestu u pravo vreme, prošpartao je po levoj strani, primio loptu i ubacio je nazad u peterac gde je Haverc samo prosledio iza leđa Patrisija. Ovo je sada veliki problem za Portugaliju koja ne može da ništa zaustavi po levoj strani.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! Portugalci, kao što je bilo za očekivati, izvršili su promenu, pa je sada na terenu Reneto Sančez umesto Bernarda Silve.

45+3. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Jesu Portugalci davali sebi ključne udarce, ali su Nemci pritiskom dovodili svog protivnika do takvog čina. Izabranici Joakima Leva su zaslužili vođstvo, iako su bili u minusu, tako da će druga strana morati ozbiljno da se pozabavi ofanzivom od koje smo videli retko šta dobro.

45+2. minut - Zamalo i 3:1! Gnabri je odigrao 1 na 1 sa Diašom koji danas ne liči na sebe. Ipak, Rui Patrisio je krajnjim mukama paradom odbio loptu i sprečio totalni sunovrat.

39. minut - GOOOOOOOOL, EKSPRESNI PREOKRET NEMACA! Ušli su "panceri" u krilo Portugalcima, u jednom momentu je bilo makar osam igrača na samo 7-8 metara od okvira gola, a onda je Kimih punom raspalio sa desne strane i pogodio Gereira koji nije mogao da se iskontroliše, te je i on savladao svog golaman kao i Diaš. Užasna sudbina odbrane Portugala.

35. minut - GOOOOOOOOL, NEMAČKA DO IZJEDNAČENJA! Gosens trči na sve strane, a i kod gola je učestvovao u trkačkom smislu. Nakon što su dopremili loptu sa desne na levu stranu, Gosens je iz šesnaesterca vratio loptu iz voleja do peterca gde se našao Kai Haverc koji je u duelu naterao Rubena Diaša da loše reaguje i prosledi loptu u svoju mrežu!

28. minut - Pored svih gorostasa i sa jedne i sa druge strane, Žota je uspeo glavom da zahvati loptu, ali je prebacio preko prečke, tako da Nojer nije morao da reaguje.

23. minut - Portugal se definitivno probudio i u ovim minutima je opasniji od protivnika. Lopta koja je proputovala 30 metara je stigla do Ruben Diaša koji je glavom hteo da proigrao nekoga na drugoj stativi, ali tamo nije stigao na vreme Silva.

Fudbalska reprezentacija Portugalije

Foto: Tanjug/AP

15. minut - GOOOOOOOOL, VODI PORTUGALIJA! Posle toliko napada i toliko naleta, Nemci su bili žrtva jedne kontre koja im je munjevito presudila. Silva je istrčao i pronašao na drugoj strani Žotu koji nije oklevao, već je kratkim pasom proigrao Kristijana Ronalda, a kapiten nije imao težak posao da loptu prosledi u mrežu.

Fudbalska reprezentacija Portugalije

Foto: Tanjug/AP

10. minut - Greška pri izvođenju auta uslovila je šut Haverca koji je naterao Patrisija da teškom mukom izvadi loptu iz desnog donjeg ugla. U nastavku je bilo još opasnije, ali nakon prodora Gnabrija, Danilo ispucava što dalje od gola.

Fudbalska reprezentcija Nemačke

Foto: Tanjug/AP

4. minut - Velika šteta za Nemce! Centaršut je stigao sa desne strane i Gnabri je zakačio loptu, a onda je stigla do Gosensa na drugu stranu koji je zatresao mrežu Portugala. Ipak, zastavica je otišla gore upravo zbog Gnabrija koji je bio u malom ofsajdu.

1. minut - SUSRET JE POČEO! Entoni Tejlor je dao znak da lopta može da se zakotrlja.

Sastavi:

 

Portugalija: Patrisio, Semedo, Diaš, Pepe, Guereiro, Karvaljo, Danilo, Žota, Fernandeš, Bernardo Silva, Ronaldo.

Nemačka: Nojer, Ridiger, Humels, Ginter, Kimih, Gundogan, Kros, Gosens, Miler, Haverc, Gnabri.

Pre meča:

 

Nemci su se odlično nosili sa Francuzima u prvom kolu, ali su na kraju poraženi sa 1:0, tako da protiv Portugalaca gledaju da izvuku mrlje i nastave onako kako su zamislili.

Sa druge strane, portugalska selekcija je bila u problemu da pred sami kraj sa Mađarskom, a onda je Kristijano Ronaldo preuzeo palicu i svoj tim doveo do pobede od 3:0.

Ipak, Portugalije mora da bude oprezna protiv Nemaca, shodno tome da nisu uspeli da u prošloj dekadi izvuku ni bod.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇩🇪🇩🇪🇩🇪

    19. jun 2021 | 18:57

    Ajmo Svabe, jos par komada. Da vide Portugalci da nisu nista posebno..

  • Komsinica

    19. jun 2021 | 18:42

    Fudbal je igra koju igraju svi, a pobedjuju MEMCI. Napred..gazi te Portugalce.

  • Crni

    19. jun 2021 | 19:22

    Nemci gaze, samo napred ....ovako se igra fudbal, Miler srce ekipe.....Bravo momci....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA