≫ 

Momak sa periferije o kome bruji ceo svet: Koštao milion evra, od danas vredi čitavo bogatstvo!

Fantastična priča o otkrovenju u selekciji Nemačke

  • 6
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Portugalija - Nemačka

Foto: Tanjug/AP

Gol i dve asistencije! To je učinak nove fudbalske senzacije Robina Gosensa, momka o kome ovog popodneva bruji cela fudbalska Evropa.

Nemački reprezentativac pružio je impresivnu partiju u razbijanju šampiona Evrope Portugalije koja je popila četiri komada u Minhenu.

Za ljubitelje Serije A i navijače Atalante ovo nije ništa novo. Navikao ih je tihi, 26-godišnji momak rodom iz Emeriha, gradića na granici između Nemačke i Holandije, na blistave partije prethodnih sezona, jedino što sada više neće moći da žive u Bergamu od ponuda bogatih klubova koji će pokušati da ga odvedu.

 

Levi bek Nemačke svakako zna kako je to graditi karijeru ispod radara. Tokom karijere uglavnom je bio opskuran fudbaler, a 2017. kada je prešao iz holandskog Heraklesa u Atalantu vredeo je samo milion evra na Transfermarktu.

Ali, napornim radom u protekle četiri godine, pa zapaženim partijama u Seriji A i Ligi šampiona, kao i u reprezentaciji Nemačke, Gosens je uspeo da "nabije" ozbiljnu cifru od čak 35 miliona evra.

- Ja to ne razumem! I nikada neću shvatiti. Kako to da objasnim? Taj novac koji se spominje? Možda malo znam da šutiram loptu, ali niko na svetu ne vredi tolike pare - iskren je bio Gosens u jednom intervjuu.

Rođen je u malom gradu na samo četiri kolometra od holandske granice. Kao klinac je bio na probi u Borusiji iz Dortmunda, ali su mu rekli da nije dovoljno talentovan.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Portugalija - Nemačka

Foto: Tanjug/AP

- Moj najveći san je da se vratim u Nemačku i zaigram u Bundesligi. Želim da ga ispunim, to je liga koju sam pratio od detinjstva i definitivno je pri vrhu mojih životnih prioriteta - tvrdi Robin.

Gosens navija za Šalke 04, velikana koji je ovog leta ispao u Cvajtu, što znači da Gelzenkirhen neće biti njegova sledeća destinacija.

- Bilo bi sjajno da zaigram jednom za klub koji volim, ali u ovim uslovima to je nemoguće. To bi bio korak unazad u karijeri. Nažalost, moram da budem tako brutalno iskren, nadam se da će mi navijači Šalkea oprostiti - iskren je Gosens.

Engleski Lester se poslednjih dana spominje kao klub koji je najozbiljnije zainteresovan za Gosensa, a tamo ga je preporučio nekadašnji saigrač Timoti Kastanj. Ipak, Robin tvrdi da će pažljivo izabrati novi klub.

- Za mene je najvažnije da novi klub ima jasan plan za mene i to od prvog dana, kao što je to bio slučaj u Atalanti - zaključio je Robin Gosens, momak koji će ovog leta imati sigurno puno ponuda.

I to zasluženo! Uspeo je ovog popodneva da zaseni i velikog Kristijana Ronalda.

Video: Mađarica, Čehinja, Hrvatica i Ruskinja grme, a Slovakinja baca na kolena: Najlepše novinarke na EURO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moni

    19. jun 2021 | 20:56

    Čovek je odigrao doktorski...sve pohvale

  • Mrki

    19. jun 2021 | 21:56

    Ne znam zasto pisete o decku kao da je neki amater kog su nasli I on sad pokidao... Ko god gleda Seriu A zna da je decko vec tri godine verovatno najbolji Levi bek lige...

  • Vlada grobar

    19. jun 2021 | 23:17

    Mrki slazem se ko god ozbiljnije prati fudbal i razume se donekle,zna da je Gosens jedan od najboljih bekova u seriji A a mislim da ima i Milan jednog u toj konkurenciji. Navijao sam za Atalantu da osvoji titulu mada sam znao da je to teska misija. Svidja mi stil igre svih u Bergamu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA