≫ 

Ne pomažu ni penal ni VAR gol: Drugi ćorak Crvene furije, Levandovski nebeskim skokom kaznio Španiju

Favorizovani domaćini još jednom razočarali svoju publiku - 1:1

  • 6
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Španija - Poljska Foto: Tanjug/AP

Ni iz drugog pokušaja na domaćem terenu reprezentacija Španije nije uspela da dođe do premijerne pobede na Evropskom prvenstvu.

Sve je imala ekipa Lusia Enrikea, i vođstvo koje je stekla na vreme u prvom poluvremenu, i prilike tokom cele utakmice, ali su borbeni Poljaci na krilima svog talismana Roberta Levandovskog ipak osvojili vredan bod u Sevilji - 1:1.

Bod za glavobolju Luisa Enrikea čiji tim u ove dve utakmice definitivno ne liči na ozbiljnog favorita sposobnog da se umeša u borbu za evropsku krunu pošto prosto rečeno u tom timu nema ko da postigne gol. Alvaro Morata je pogodio večeras, ali je iz aviona vidljivo da je umoran i totalno isključen.

Đerar Moreno za koga su mediji proteklih dana agitovali da mora da igra dobio je šansu kao starter, ali je ispao tragičar pošto je promašio penal u 57. minutu, nekoliko trenutaka nakon što je Levandovski izjednačio.

I ova utakmica je bila preslikana kao ona protiv Švedske. Mnogo se mrsilo, komplikovalo, držao se posed od 70 odsto, ali kada je trebalo da se šutira ili stvori šansa sve je to izgledalo tromo. Uspeli su Španci da povedu preko Morate u 25. minutu, ali pre nego što se stadion u Sevilji obradovao morala je da usledi i konačna odluka iz VAR sobe jer je situacija bila ofsajd sumnjiva.

Na kraju italijanski arbitri su presudili da je gol pa je Španija iz prve konkretne akcije stigla do vođstva. Poljska je u prvom delu uglavnom pretila iz kontri, a najbolju priliku za izjednačenje imali su Sviderski u 35, kao i Levandovski u 43, nakon što je Sviderski pogodio stativu.

Uvidevši da je Španija ranjiva, posebno sa leve strane gde je Đordi Alba često ispadao tako što je odlazio u napad Poljaci su to i iskoristili u 54. minutu. Jovzjak je sjajno nabacio loptu, a najbolji igrač Poljaka glavom sa oko osam metara matirao Unai Simona pored nemoćnog Laporta. Ovo je Levanodvskom 67. gol za Poljsku, čovek je prava legenda.

Ipak, samo što je lopta krenula opet sa centra Španci su dobili novu izglednu šansu. Jakub Moder je nagazio u šesnaestercu Đerara Mporena, a sudija Orsato na intervenciju iz VAR sobe pokazao na 11 metara. Napadač Viljareala je pogodio stativu, a užasni Morata umesto praznog gola promašio sve.

Poslednjih pola sata igre doneli su veliku ofanzivu Španaca, ali je odbrana Poljske predvođena golmanom Ščensnim odbranila ovaj bod. Životima, bukvalno. Ređale su se šanse ispred gola Poljaka, pokušavali su i Morata i Feran Tores i Rodri, ali su kao protiv Švedske svi udarci bili jalovi.

Zbog takvog ponašanja i ishoda Španija posle dva kola ima samo dva boda na kontu i zauzima treće mesto u grupi iza Švedske i Slovačke, a sa ovim drugima igra u poslednjem kolu. Crvenoj furiji i dalje treba pobeda za plasman u osminu finala, ali posle dva loša izdanja biče pravi izazov pobediti Slovake.

Poljskoj takođe treba pobeda nad Švedskom u poslednjem kolu, a ova luda grupa mogla bi na kraju da bude odlučena po nekim drugim parametrima koji ne uključuju broj datih golova ili međusobni skor...

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsinica

    19. jun 2021 | 23:46

    Veliki Bayern, veliki Levandovski, veliko ❤, kad igras za svoju zemlju.

  • Baki

    19. jun 2021 | 22:45

    Loša utakmica najlošija do sada na celom evropskom prvenstvu

  • Данило

    19. jun 2021 | 22:33

    Чист фаул од Левандовски

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA