≫ 

Samo 3 reprezentacije su sigurne, ostali strepe do poslednjeg kola: Šta kome treba za osminu finala?

Čeka nas paklen finiš grupne faze na Evropskom prvrvenstvu

  • 3
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Mađarska - Francuska Foto: Tanjug/AP

Još samo jedno kolo ostalo je do kraja grupne faze na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a rezultati u prethodne dve runde su takvi da trenutno imamo samo tri reprezentacije koje su sigurni učesnici nokaut faze, a to su Holandija, Belgija i Italija.

Ostali će morati da se potrude dosta i u poslednjem kolu, a mi vam donosimo pregled šta kome treba u poslednjem kolu za plasman u nokaut fazu među 16 najboljih selekcija u Evropi.

Inicijalno, u slučaju istog broja bodova u grupi odlučuje međusobni skor, pa gol razlika, a nije isključeno da u nekom ludom raspletu i "krugu" presudi i manji broj žutih kartona!

Grupa A

*Italija je prošla dalje, a ako ne izgubi od Velsa biće prva u grupi.

*Vels će biti u top 2 u grupi ukoliko remizira sa Azurima, ili ukoliko Švajcarska ne pobedi Tursku.

*Švajcarska može da završi u top 2 ukoliko pobedi, a Vels izgubi od Italije - tada će odlučivati gol razlika - ali će biti eliminisana ukoliko izgubi od Turske.

*Turska ne može da bude u top 2, ali ako pobedi Švajcarsku biće treća u grupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa B

*Belgija je prošla dalje i sa remijem u poslednjem kolu biće pobednik grupe.

*Rusija prolazi dalje s pobedom u Kopenhagenu ili remijem, pod uslovom da Finska ne pobedi Belgiju.

*Finska prolazi dalje pobedom ili remijem, ukoliko Rusija izgubi od Danske.

*Danska može da bude druga ako pobedi Rusiju, a Finska izgubi od Belgije, s tim da će ovde poredak zavisiti i od postignutih golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa C

*Holandija je prošla dalje kao pobednik grupe.

*Ukrajina će biti druga u grupi ako pobedi ili remizira sa Austrijom.

*Austrija mora da pobedi Ukrajinu da bi bila druga u grupi.

*Severna Makedonija ne može da stigne do drugog kruga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa D

*Češka prolazi dalje kao pobednik grupe ukoliko ne izgubi od Engleske. Biće drugi u grupi ukloliko izgube, a Škotska pobedi Hrvatsku. Takođe, Česi će biti treći ukoliko izgube, a Hrvatska pobedi sa više golova razlike kako bi ih pretekla u tom segmentu.

*Engleska ide dalje ukoliko remizira, a Škotska ne pobedi, a biće prva u grupi i ako pobedi Češku. Albion će biti treči u grupi samo u slučaj uda izgubi, a da Škotska pobedi dovoljno ubedljivo da ih pretekne na tabeli.

*Hrvatska mora da pobedi da bi ostala u trci za plasman među najbolje trećeplasirane timove, a u slučaju ubedljive pobede nad Škotskom mogu da preteknu Češku na drugom mestu na osnovu gol razlike.

*Škotska mora da pobedi kako bi ostala u trci bar za treće mesto, a ako ubedljivo pobedi Hrvate može da pretkne Engleze na drugom mestu na osnovu gol razlike.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa E

*Švedska prolazi dalje ukoliko izbegne poraz od Poljske. Ako Švedska izgubi, a u drugoj utakmici bude nerešeno, Švedska, Slovačka i Poljska biće u krugu najbolje tri selekcije u grupi, pa će odlučivati međusobni skor. Ako izgube biće treći na kraju grupne faze.

*Slovačka ide dalje ukoliko pobedi Španiju, ili remizira, a Švedska ne izgubi od Poljske.

*Španija prolazi dalje ukoliko pobedi Slovačku. Ako odigraju nerešeno biće treći u grupi ukoliko Poljska ne pobedi.

*Poljska ide dalje kao drugoplasirana ako pobedi, a u drugoj utakmici ne bude nerešeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F

*Francuska prolazi dalje ukoliko ne izugbi od Portugalije ili druga utakmica bude završena nerešeno. Biće prvi i ukoliko pobede ili remiziraju, a Nemačka ne pobedi Mađarsku. Ako Francuska izgubi i Mađarska pobedi, o drugom mestu će odlučivati gol razlika.

*Nemačka prolazi dalje ukoliko pobedi ili remizira, a Francuska ne izgubi. Nemačka će biti prva ukoliko pobedi, a Francuska ne. Nemačka će biti treća ukoliko remizira, a Francuska izgubi, ili ukoliko izgubi, ali i istovremeno i Portugalija izgubi.

*Portugalija prolazi dalje ukoliko pobedi, ili odigra nerešeno, a Nemačka izgubi. Portugalija će biti prva u grupi ako pobedi, a Nemačka ne trijumfuje. Portugalija će biti četvrta, ako izgubi, a istovremeno izgubi i Nemačka.

*Mađarska može da bude druga ukoliko pobedi, a Portugalija izgubi. Ukoliko Mađari pobede, a Francuska izgubi, o drugom mestu odlučivaće gol razlika. Mađarska će biti treća ako pobedi, a druga utakmica bude završena nerešeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA