≫ 

Embape na meti navodnog rasizma u Budimpešti: Navijači pokazali tamnu stranu, na meti bio i Benzema

Nerešen rezultat Mađarske i Francuske mogao bi da ostane u senci ovog incidenta

  • 0
Kilijan Embape Foto: Tanjug / AP

Utakmica između Mađarske i Francuske predstavljala je pravi spektakl. Naše komšije uspele su da otkinu bod jednom od najvećih favorita ovog Evropskog prvenstva pred punom "Ferenc Puškaš Arenom". Međutim, sve to moglo bi da ostane u senci rasističkog ispada domaćih pristalica.

Prema pisanju holandskog De Telegrafa, mogli su se čuti majmunski krici upućeni najvećoj zvezdi francuske reprezentacije, Kilijanu Embapeu. Njegov otac inače dolazi iz Kameruna, a sa rasizmom se paralelno suočio Karim Benzema, koji ima alžirsko poreklo.

I na meču prvog kola protiv Portugala je bilo mnogo animoziteta prema Kristijanu Rolandu, ali se sve zadržalo samo na tome. Prema slikama iz Budimpešte i pre meča se mogla videti vatrena atmosfera na ulicama, a Fudbalski savez Mađarske često je kažnjavan od strane UEFA zbog navodnog rasizma. Pitanje je da li će zbog ovog slučaja biti otvorena istraga.

Inače, "Puškaš Arena" je trenutno jedini stadion u Evropi na kojem je dozvoljen pun kapacitet na EURU. Zbog toga je UEFA razmišljala da premesti finale sa "Vemblija" u Budimpeštu, a ujedno i zbog značajno fleksibilnijih pravila kada je u pitanju koronavirus.

Italija je bez problema dobila i Tursku i Švajcarsku, a kako igra, Vels danas (18.00) neće predstavljati nikakav problem, iako Ostrvljani u meč ulaze sa sjajna četiri boda. Kvot na Azure je 1,52, a na duplu šansu X2 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Italija - Vels.

Video: Istorijski ugovor za FSS sa Telekomom i Arenom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA