Selektor Mađarske lio suze posle velikog rezultata: Emocije ga dotukle posle remija sa Francuzima

Nema sumnje da je ovo jedno od većih iznenađenja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu

  • 0
Selektor Mađarske, Marko Rosi

Foto: Twitter / Printscreen

Reprezentacija Mađarske sinoć je napravila jedno od najvećih iznenađenja na Evropskom prvenstvu i odigrala je nerešeno sa aktuelnim svetskim šampionom, Francuskom (1:1), čime je umnogome zakomplikovala stanje u već nezgodnoj Grupi F.

Na taj način, Mađarska je sačuvala teoretske šanse da se plasira u narednu fazu takmičenja, a selektor ove selekcije Marko Rosi bio je potpuno oduševljen navedenom činjenicom, da se u jednom trenutku samo rasplakao.

Emocije su bile snažne kod Italijana, koji nije krio oduševljenje činjenicom da su Mađari bili na korak od pobede protiv Francuza.

- Kada sam upoznao ekipu, rekao sam momcima da ko god obuče nacionalni dres mora uvekda pruži sve od sebe. Srce je najvažnije u fudbalu. U nacionalnim timovima je to još izraženije. Znali smo da će biti teških trenutaka tokom utakmice. Bilo je perioda kada stvari nisu išle kako smo želeli, ali smo se hrabro nosili. Imamo igrače koji su posvećeni i naporno rade svaki dan da se poboljšaju. Imamo svoje limite, ali i svetlu budućnost - istakao je Rosi plačući, posle čega je morao da iskoristi maramicu kako bi obrisao suze.

 

Italijanski stručnjak je potom dodao da su njegovi momci pokazali sve ono što jednu ekipu treba da krasi. Nije želeo da preuzima nikakve zasluge za pobedu.

- Momci su pokazali hrabrost i srce. Mogu samo da im se zahvalim. Često se kaže da ekipe pobeđuju zbog taktike trenera. To je greška. Trener samo pomaže, a igrači su uvek glavni. To su pokazali reprezentativci Mađarske. Bilo je nestvarno - rekao je Rosi.

Video: Marko Simonović otkrio kako se snalazi u ulozi oca i koju pesmu poručuje u kafani...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA