≫ 

Hrvati su drugi najgori tim Eura po jednom parametru, zato su pred eliminacijom

Prema zvaničnoj statistici, igrači Zlatka Dalića su na samom začelju po pređenoj kilometraži

  • 9
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Hrvatska - Češka

Foto: Tanjug/AP

Fudbalsku reprezentaciju Hrvatske u utorak očekuje utakmica generacije protiv Škotske, obe selekcije traže pobedu koja bi trebalo da im donese i plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, a selekcija Zlatka Dalića nije nikoga ubedila da može proći u nokaut fazu.

Hrvati su u prvom kolu poraženi od Engleza 1:0, u drugom su remizirali sa Česima, pa im je pobeda nad Škotima imperativ ako žele dalje.

Utisak nakon dva meča je da Hrvatska igra loše i da joj nedostaje energije, a zvanične statistike o trčanju to i potvrđuju.

Naime, fudbaleri Hrvatske su u dve utakmice pretrčali malo manje od 198 kilometara, toliku kilometražu u prva dva meča imao je i Vels, a samo su Švajcarci bili lošiji sa pretrčana 193.3 kilometra.

Poređenja radi, drugoplasirana reprezentacija u grupi D Engleska je pretrčala 11 kilometara više od Hrvatske.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Hrvatska - Češka

Foto: Tanjug/AP

Nemoć u tom segmentu bila je vidljiva protiv Češke. Iako je Hrvatska imala dan odmora više, pretrčala je znatno manje od protivnika, gotovo kilometar manje po igraču (114 u odnosu na 101 kilometar).

Vrsaljko je inače igrač sa najviše pretrčanih kilometara u Hrvatskoj, prešao je 19.2 kilometra, ali i on je u ukupnom poretku daleko od samog vrha - deli 91. mesto na Euru.

- Naravno da nisam ni srećan ni zadovoljan, ne osećam se ugodno. Hrvatska nije onakva kakvu sam zamišljao i hteo. Ne igramo dobro, ali dobili smo zadnju šansu da u poslednjoj utakmici to popravimo i plasiramo se dalje. Svestan sam da ovo nije dobro - rekao je Dalić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA