≫ 

Imamo prvi par 1/8 finala Eura: "Srpska" Austrija razoružala Ukrajinu, Đini i Depaj ubili Makedonce

Dragović i Arnautović slave veliki trijumf - 1:0

  • 27
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Ukrajina - Austrija

Foto: Tanjug/AP

Italija - Austrija, prvi je poznati par osmine finala Evropskog prvenstva u fudbalu. Azuri, lideri grupe A, sastaće se na Vembliju 26. juna sa Austrijancima, koji su trijumfom nad Ukrajinom u Bukureštu od 1:0 overili drugu poziciju u grupi C.

Holandija, koja je takođe slavila u poslednjem kolu i to sa 3:0 protiv Severne Makedonije, overila je prvo mesto u grupi C, ali će ime rivala saznati tek nakon što se završe borbe u ostalim grupama jer će im rival biti trećeplasirani tim iz grupa D, E ili F.

Austrija je od starta znala šta želi u Bukureštu. Nije se selekcija Franka Fode osvrtala na namere Ukrajinaca, od prvog zvižduka ih je nagazila, a nagrada je stigla u 21. minutu posle sjajnog centaršuta iz kornera Davida Alabe i reakcije Kristofa Baumgartnera u petercu Ukrajine.

 

Sjajno je mladi vezista Hofenhajma skrenuo loptu pored čuvara u mrežu i postigao prvenac na velikim takmičenjima, ali ga se neće sećati sa zadovoljstvom jer je posle nekoliko minuta napustio igru zbog povrede.

Austrija je dominirala u prvih 45 minuta, Alaba je izveo čak osam kornera, a Ukrajinci osetili vazdušnu opasnost. Jedinu dobru priliku u prvom delu za selekciju Andreja Ševčenka imao je Jarmolenko, ali je zamalo zakasnio na drugoj stativi u 29. minutu, dok je na drugoj strani Marko Arnautović imao dva neshvatljiva promašaja, posebno onaj u 43. kada se propisno obrukao.

U drugom poluvremenu gledali smo mnogo nezanimljiviji duel, a kako se bližio kraj Austrija se povlačila nazad i branila prednost. Ipak, posebno je impresivno kako su Dragović i drugari iz odbrane razoružali jednu od napadački boljih ekipa na Euru, pa nismo videli gotovo ništa od Ukrajinaca.

Nekoliko skromnih pokušaja Jaremčuka nisu bili opasni po golmana Bahmana, pa je Austrija sačuvala pobedu i drugo mesto u grupi.

Što se tiče meča u Amsterdamu, Holandija je u svečarskoj atmosferi overila prvo mesto u grupi ubedljivom pobedom nad Severnom Makedonijom od 3:0.

Sve je na ovom meču bilo u znaku dva čoveka - Memfisa Depaja koji je zabeležio gol i dve asistencije i kapiten Đinija Vajnalduma, koji je dva puta matirao golmana Dimitrijevskog.

 

Novi vezista Pari Sen Žermena stigao je i do brojke od 25 golova čime je prestigao na večnoj listi Van Bastena i Dirka Kajta, koji su postigli po 24 pogotka u nacionalnom timu.

 

Meč na Areni Johan Krojf pamtiće se i kao poslednji u reprezentativnoj karijeri Gorana Pandeva kome je u 69. minutu čitav stadion apaludirao kada je izašao iz igre.

Goran Pandev, Đorđino Vajnaldum, Severna Makedonija - Holandija, EURO 2021

Foto: Profimedia/AFP

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pogledajte i galeriju najlepših navijačica dosadašnjeg Evropskog prvenstva:

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    21. jun 2021 | 17:40

    Nisu to srbi ..to su austrijanci😂😂😂

  • Yupii

    21. jun 2021 | 17:28

    Cuj Srpska Austrija 😂😂😂

  • Rici77

    21. jun 2021 | 20:12

    Dokle god na dr. Terza vedri i oblači savezom. Mi ćemo navijati za srpsku austriju, srpsku rusiju, srpsku makedoniju i naravno Ostale velike drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA