≫ 

Eriksenova snaga pokrenula Kopenhagen: Parken video moćnu Dansku, Finska porazom lansirala Švajcarce

Belgija ide dalje kao prva, Danska kao druga, Finci najverovatnije ostaju bez plasmana u nokaut fazu

  • 18
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Rusija - Danska

Foto: Tanjug/AP

Kakva druga poluvremena na Evropskom prvenstvu i veliki hepi-end za Dansku. Popularni Vikinzi bili su duboko potreseni nakon prvog kola i slučaja sa Kristijanom Eriksenom, potom su nesrećno poraženi i od selekcije Belgije, ali su na kraju uspeli da odigraju najbolje kada je to bilo najpotrebnije i da ubedljivom pobedom protiv Rusije ugrabe drugo mesto sa samo jednim trijumfom i tri osvojena boda. Na tome moraju da zahvale Belgijancima, koji su paralelno pobedili Finsku u Sankt Peterburgu i nisu kalkulisali i idu dalje kao prvi iz grupe.

Kakva je to bila erupcija oduševljenja na "Parkenu", gledala se utakmica Belgije i Finske i radovalo se za svaki gol Đavola, ali i sopstvene reprezentacije. Sveukupno, čak šest puta je bilo razloga za zadovoljstvo. Četiri puta su Danci matirali golmana Rusije (1:4), a dva puta su Belgijanci postigli gol protiv Finske (0:2).

Nije delovalo da će tako biti posle prvog poluvremena. Namučili su se svi na obe utakmice, no krenimo od one malo važnije na "Parkenu". Mnogo je Danska znoja prolila i napadala reprezentaciju Rusije dok u 39. minutu preko Damsgora nije došla do pogotka. Najmlađi fudbaler ovog nacionalnog tima u potpunosti je "zapalio" Kopenhagen. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora i golman Rusije nije imao nikakve šanse.

Takav rezultat ostao je na snazi i na poluvrmenu. Sve dok u 58. minutu nismo videli drugi gol za ovu selekciju posle skandalozne greške Zobnina. Hteo je Rus da vrati loptu svom golmanu, nesvestan da se tu iza nalazi Jusuf Poulsen koji je samo uzeo loptu, obišao golmana i postigao drugi pogodak.

Međutim, Rusi su sebi ulili dah nade u 69. minutu kada je Artjom Dzjuba realizovao prilično "mekan" penal koji je dosudio Klemon Turpan. Besni su bili navijači Danske na stadionu, jer je paralelno i Feliks Brih napravio cirkus i poništio gol Belgijanaca zbog milimetarskog ofsajda, koji se nije ni mogao videti ljudskim okom.

 

Ali ludnica na "Parkenu" je ipak usledila šest minuta kasnije kada Feliks Brih nije imao razlog da poništi gol Belgijancima. Nakon prvog poluvremena koje je podsećalo na igru "viktorije" i tokom kojeg Đavoli samo nisu imali sreće da dođu do gola, radovali su se na 15 minuta pred kraj. Šutirao je Vermalen nakon kornera glavom, spetljao se Hradecki i ubacio je loptu u svoju mrežu.

Nije ni tu bio kraj golovima na obe utakmice dana. I zapravo na "Parkenu" je tada postignut najlepši! Naleteo je Kristensen na loptu sa oko 20 metara posle "rafalne" paljbe na golmana Rusije, Safonova i od njegovog torpeda nije moglo ni da bude odbrane. Svi na stadionu u Kopenhagenu su skočili, nisu mogli da veruju kakvoj su lepoti prisustvovali, za TV špice.

 

Samo tri minuta kasnije, Danci su u potpunosti uništili Ruse. Kakav je to bio debakl sa ekipu Stanislava Čerčesova, koja se taman ponadala da posle prvog kola i katastrofe protiv Belgije neće doživeti istu stvar. Međutim, pukla je odbrana, usledila je kontra tima u belim dresovima, sjajno su se dodavali na putu do gola i na kraju matirali golmana Rusije. Strelac je bio Mele.

Još jedan gol viđen je samo još na stadionu u Sankt Peterburgu, gde je Kevin de Brujne dodao do Romelua Lukakua čime je potvrdio pobedu. Nisu mogli Finci da izdrže nalet mnogo snažnijih i jačih Đavola i na kraju će ih to verovatno koštati prolaska u narednu fazu takmičenja, pošto sa tri boda na trećem mestu i slabijom gol-razlikom od Švajcarske malo čemu mogu da se nadaju.

Danci ne samo da su pobedili, nego će imati lepu šansu da odu u četvrtfinale EURA, pošto idu na Vels. U četvrtfinalu ih već čeka nešto teži posao, pošto tamo vreba Holandija, ako prođe svoju prepreku.

EURO - GRUPA B

FINSKA - BELGIJA 0:2 (0:0)

/Hradecki 75ag, Lukaku 84/

RUSIJA - DANSKA 1:4 (0:1)

/Dzjuba 69 - Damsgor 39, Poulsen 58, Kristensen 79, Mele 82/

 

 

Video: Mađarica, Čehinja, Hrvatica i Ruskinja grme, a Slovakinja baca na kolena: Najlepše novinarke na EURO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piščenko

    21. jun 2021 | 22:53

    Ma bravo nordijci!!!Tako se igra fudbal,a ove ,,baletanke-baćuške" na popravni u Sibir😁😁

  • As

    21. jun 2021 | 23:07

    Isprasili su ih posteno, nema jadnije ekipe od Rusa

  • XY

    21. jun 2021 | 20:58

    Volio bih da ih Rusi ispraše...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA