Van der Vart žestoko isprozivao Špance zbog igara na Euru, a onda mu je stigao surov odgovor

Legendarni holandski fudbaler izabrao je trenutno najveće razočaranje Evropskog prvenstva

  • 3
Rafael Van Der Vart, Holandija - Španija 2010. Svetsko prvenstvo, finale Foto: Profimedia/AFP

Holandski fudbaler i nekadašnji kapiten ove reprezentacije, Rafael van der Vart, dao je intervju u kojem je otvoreno pričao o dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, gde je izrekao oštre kritike na račun reprezentacije Španije.

- Španija je užasna i grozna. Nadam se da ćemo igrati protiv nje. Ova ekipa nema ništa. Oni samo idu s jedne strane terena na drugu, nemaju čak ni igrača koji može potezom da napravi razliku - rekao je Van der Vart.

Španija je posle dva kola treća na tebali grupe E sa dva boda, iza Švedske i Slovačke, a odlučujući meč igraće upravo protiv Slovaka u poslednjem kolu.

Iako su imali prednost domaćeg terena, jer su mečeve igrali u Sevilji, Španci su remizirali protiv Šveđana, a kasnije i protiv Poljaka, čime su razočarali fudbalsku javnost, jer osim velikog poseda igre ništa konkretno nisu pokazali.

Ipak, kritike koje je Van der Vart izrekao na njihov račun, nisu se dopale igračima Crvene furije, a odgovor Holanđaninu i to veoma surov, stigao je od Kokea, koji ga je podsetio na finale Svetskog prvenstva 2010. godine, kada je Španija pobedila upravo njegovu Holandiju, gde je bio kapiten reprezentacije.

Rafael Van Der Vart, Holandija - Španija 2010. Svetsko prvenstvo, finale Momenat kada Inijesta rešava finale Svetskog prvenstva 2010. pored Van der Varta; Foto: Profimedia/AFP

- On je dobio svoj minut slave. Dosta sam gledao dok je igrao, posebno u finalu Svetskog prvenstva protiv Španije. U Fudbalskom savezu Španije imamo fotografiju gola Inijeste pored kojeg je Van der Vart - pecnuo je Koke legendarnog Holanđanina i istakao da će njegove reči biti dodatni motiv za Špance ako se sastanu sa Holandijom.

- Zapamtićemo njegove reči kako bi nas dodatno motivisale u slučaju da se sretnemo s njima. Nedavno samo igrali prijateljsku s njima i remizirali. Nije istina da sada ne znamo da igramo fudbal. Vrlo smo važni igrači, koji su igrali u vrlo važnim ekipama i ostvarivali velike uspehe. U ovoj ekipi imamo Busketsa, on je pobedio u finalu Svetskog prvenstva protiv Holandije - rekao je Koke.

Video: Mađarica, Čehinja, Hrvatica i Ruskinja grme, a Slovakinja baca na kolena: Najlepše novinarke na EURO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    22. jun 2021 | 14:46

    Španija je stvarno malo pokazala. Igrali na svom terenu i još penal promašili... A protiv šveđana još tolike 100 % šanse ne iskoristili.

  • X

    22. jun 2021 | 19:16

    Uh al mu je rekao,poziva se na proslost

  • Milos

    22. jun 2021 | 15:07

    A gde su ti holandjani zadnjih 10 god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA