≫ 

Srbija je ispala od ovakve ekipe: Škoti bez pobede, dali jedan gol na Euru, nastavili crni niz

Ekipa Stiva Klarka bila je inferiorna u grupi sa Česima, Englezima i Hrvatima

  • 14
fudbaleri škotske Foto: Tanjug/Ap

Škoti i velika takmičenja teško da idu "ruku pod ruku", preciznije rečeno plasman ostrvske selekcije u nokaut fazu dva najveća takmičenja (Mundijal i Euro) do daljeg će ostati nedostižna kategorija.

Poraz od Hrvata označio je novu ranu eliminaciju "suknjica", ukupno 11. u istoriji za Škote već posle grupne faze, na 11. velikom takmičenju za njih.

Ipak, sve je delovalo obećavajuće u novembru.

Ekipa Stiva Klarka je razgalila naciju samim plasmanom na Euro, gorko se prisećamo te njihove pobede u Beogradu, pa su i apetiti navijača namah porasli za kontinentalni šampionat uprkos jakim rivalima u grupi, Englezima, Hrvatima i Česima.

navijači škotske Foto: Tanjug/Ap

Euforija Škota je brzo ubijena već posle prvog meča, Šikovi golovi su vratili Klarkov tim u realnost, nova nada je probuđena remijem sa Englezima bez golova, pa se meč sa Hrvatima čekao kao nova godina i nova velika šansa da se konačno probije barijera zvana grupna faza.

I opet - ništa!

Hrvati su pokazali da su u ovom momentu daleko bolji tim, Škotima za utehu ostaje da su uspeli da postignu prvi i jedini gol na Euru, što takođe mnogo toga govori o njihovom kvalitetu, a srpske navijače i taj podatak navodi na pomisao koju su imali i te noći u Beogradu: da je Tumbakovićev sastav eliminisan od sasvim prosečne ekipe koja osim tradicionalne ostrvske borbe nema baš mnogo toga da ponudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    23. jun 2021 | 07:04

    Što znači..... Da smo gori od njih.....

  • Iggy

    23. jun 2021 | 06:34

    Mi bi bili bez pobede a i bez datog gola!!!

  • Lui XIV

    23. jun 2021 | 08:09

    Vise vredi jedan sto hoce nego dvojica sto moraju...E zato su nas Skoti pobedili u Bg,prosto,zeljom,voljom i htenjem iako nemaju kvalitet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA