≫ 

Šta do sada znamo o nokaut fazi EURA? Već poznata dva para, Hrvati prošli mnogo bolje od Engleza

Večeras ćemo saznati sve parove osmine finala

  • 3
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Engleska - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Tokom jučerašnjeg dana dobili smo rasplet u Grupi D na Evropskom prvenstvu. Engleska je pobedom protiv Češke obezbedila prvo mesto, Hrvatska je trijumfom nad Škotskom uspela da izbije na drugu poziciju, dok je Češka otišla dalje kao trećeplasirana.

Još od ranije su bila poznata dva para: Italija - Austrija, koji će se igrati 26. juna u Londonu, odnosno Vels - Danska koji se sastaju istog dana u Amsterdamu.

Što se tiče ostalih stvari koje su poznate, jasno je da će Engleska igrati svoj meč 29. juna u Londonu protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe F, a to bi mogli da budu Nemačka, Francuska ili Portugal.

Hrvatska je mnogo bolje prošla kao drugoplasirana, pošto će igrati 28. juna u Kopenhagenu protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe E, a to mogu da budu sve četiri selekcije - Španija, Slovačka, Švedska ili Poljska. Objektivno gledano, jedini nepoželjni rival "Kockastih" je Crvena Furija.

U nedelju, 27. juna Holandija će u Budimpešti igrati protiv trećeplasirane selekcije iz Grupa D, E ili F, što može da bude gotovo bilo ko, dok će Belgija istog dana u Sevilji na megdan trećeplasiranom iz Grupa A, D, E ili F. Nije poznato i dalje ko bi to mogao da bude.

Žreb Evropsko prvenstvo Foto: Wikipedia / Printscreen

Najkomplikovanija je situacija u delu kostura koji još nije odigrao svoje utakmice poslednjeg kola. Tako će pobednik Grupe F 28. juna u Bukureštu zaigrati protiv trećeplasiranog iz Grupa A ili C, a pobednik Grupe E će dan kasnije igrati protiv trećeplasiranog iz Grupa A, C ili D.

Finska kao trećeplasirana iz Grupe B je već otpala iz konkurencije, pošto ne može dalje sa samo tri osvojena boda i biće među dve najslabije rangirane reprezentacije na tabeli trećeplasiranih.

Herojski su igrali Mađari u prva dva kola - dugo se držali protiv Portugala, otkinuli bod Francuskoj, a večeras (21.00) ih čeka strašan izazov - Nemačka koja je samlelal Portugal u drugom kolu i treba joj pobeda za prolaz. Kvota na Nemce je 1,23, a na kombinazziju 1&3+ 1,52. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Nemačka - Mađarska.

Video: Mađarica, Čehinja, Hrvatica i Ruskinja grme, a Slovakinja baca na kolena: Najlepše novinarke na EURO

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    23. jun 2021 | 10:14

    E jesu sretni ko na svjetskom prvenstvu. Nadm se da će dobiti Špance.

  • Tod

    23. jun 2021 | 09:36

    Nisam ni očekivao ništa drugo,no da ce imati puno srece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA