Najtraženiji igrač Eura stiže u Juventus

Manuel Lokateli bi mogao da se preseli u Torino

  • 4
Manuel Lokateli Printskrin: Telegraf TV

Najtraženiji igrač italijanske fudbalske reprezentacije, koja pruža odlične partije na Euru, 23-godišnji je veznjak Sasuola Manuel Lokatelli.

Lokatelli je prošao Milanovu omladinsku školu i za Rosonere u tri sezone odigrao 63 utakmice, a onda 2018. prešao u Sassuolo, gde je odmah postao standardni prvotimac.

Za talijansku reprezentaciju debitirao je u rujnu prošle godine i dosad je u 12 nastupa postigao tri gola.

Na Euru je bio prvotimac u prve dve utakmice Azura, a u dvoboju 2. kola A skupine, kada je Italija u Rimu svladala Švajcarsku s 3:0, postigao je dva gola. Treću utakmicu protiv Velsa izbornik Roberto Manćini ga je odmarao.

Ugovor mu ističe u junu 2023., a italijanski stručnjak za transfere Đanlika Di Marcio objavio je da su počeli pregovori između Juventusa i Sasuola. Juventus će ga verojatno platiti 40 miliiona evra, koliko Sasuolo traži, ali će ga dovesti na dvogodišnju pozajmicu s obavezom otkupa ugovora. Takav transfer pomoći će Juventusu da rastereti ovosezonski budžet.

Video: Nemanja Matić trenira po paklenoj vrućini u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA