≫ 

Heroja Eura žele Barsa i Bajern, ali ga se njegova zemlja odriče: "On je izdajnik!"

A sve je moglo biti skroz drugačije

  • 3
Fudbalska reprezentacija Holandije Foto: Tanjug/AP

Denzel Damfris je izrastao u jednu od zvezda ovogodišnjeg Eura, a sve je moglo biti drugačije da je pre sedam godina odabrao selekciju Arube umesto Holandije...

Holandija je uspela da zabeleži sve tri pobede u grupnoj fazi takmičenja, a pored Memfisa Depaja i Đorđinija Vajnalduma, najveće zasluge idu i desnom beku ove reprezentacije - Denzelu Damfrisu.

Fudbaler PSV-a je svojim igrama privukao pažnju velikog broja evropskih klubova, jer ima otkupnu klauzulu od "samo" 15 miliona evra.

Međutim, malo ko zna da je Damfris pre Holandije odigrao i dve prijateljske utakmice za Arubu, odakle i dolazi.

Bilo je to 2014. godine, desni bek je nastupao za amaterski klub Barendreht, dok ga je selektor Arube Đovani Franken pozvao u reprezentaciju za prijateljske mečeve protiv Guama.

Damfris je prihvatio, odigrao je oba prijateljska susreta i čak je uspeo da postigne jedan pogodak.

Franken je otkrio da ga je tada pozvao i da igra zvanične utakmice za ovu naciju.

- Pitao sam ga da ostane sa nama i da igra, mnogo bi nam pomogao, ali on je u ozbiljnom tonu rekao da neće, jer želi da igra za Holandiju. Čovek koji nema minut profesionalnog iskustva, hoće da igra za Holandiju, svi smo se smejali - otkriva Đovani Franken, sadašnji asistent u Ado Den Hagu.

- Aruba je ponosno ostrvo, a Damfris je izdajnik - dodao je Franken.

Takođe, bivši selektor ove reprezentacije otkriva da mnoge televizije na Arubi po cele dane emituju emisije o fudbaleru, ali sve su u šaljivom tonu i imaju podrugljivu konotaciju, upravo zbog toga što je on okarakterisan kao izdajnik.

- Samo pogledajte ovako, šta bi bilo kad bi Frenki De Jong rekao sutra da želi da igra za Belgiju? Pokušao sam, rekao sam mu da može biti naš Žorž Vea ili Rože Mila, da može postati legenda Arube koja je odbila moćnije zemlje zbog svoje... On me je pogledao samo i rekao da će igrati za Holandiju - istakao je Franken.

Video: Ovako se fudbaleri Partizana pripremaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    25. jun 2021 | 16:16

    covek ima pravo da odabere jahati celog zivota ne magarca nego jarca a moze konja neznam sta je tu cudno neznam istoriju te male zemlje ali verovatno bivsa kolonija Holandije cim moze odmah da zaigra za njih

  • nest

    25. jun 2021 | 16:25

    Pa to je danasnji fudbal, retke su repke koje nemaju stranca u timu.

  • SDG-BG

    25. jun 2021 | 19:48

    TO JE GLUPO,TREBA ZABRANITI,NA KRAJU CE ZA NEKE DRZAVE IGRATI SVE POREKLOM STRANCI,PA TO VISE NISU REPREZENTACIJE,FRNCUZI SU ZNACI CRNCI,HOLANDJANI ISTO,SVABE VEC GODINAMA IMALA TURKE,CRNCE,POLJAKE I KO ZNA KO SU OSTALI!!E MOJ HITLERE,TI I TVOJA ARIJEVSKA RASA!!😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA