"Deset nemačkih bombardera" zabranjena pesma na Vembliju, Englezi prete svojim navijačima

U pitanju je pesma koju pristalice Engleza često pevaju u mečevima protiv "Elfa", opisuje događaje iz Drugog svetskog rata

  • 6
engleski navijač Foto: Tanjug/Ap

Nijedan meč osmine finala Evropskog prvenstva ne privlači toliku pažnju fudbalskih zaljubljenika kao "klasik" između Engleske i Nemačke na Vembliju, iako će vatre biti i na mečevima Španije i Hrvatske, te Portugalije i Belgije. 

Sudar starih i velikih rivala svetskog i evropskog fudbala ipak je nešto o čemu se najviše priča, zakazan je za utorak od 18 sati i biće to ujedno i pretposlednji meč osmine finala.

Navijači će dati poseban kolorit spektaklu, ali bi moglo da bude i nekih neprimerenih slogana koji se očekuju od strane engleskih fanova. Tačnije, reč je o jednoj kontroverznoj pesmi koju engleski navijači vole pevati svaki put kad igraju protiv "Elfa".

U pitanju je pesma "10 German Bombers" (10 nemačkih bombardera), koja asocira na ratnu tematiku odnosno na Drugi svetski rat. Pesma se odnosi na nemačke avione koje su pripadnici britanskog Kraljevskog vazduhoplovstva (RAF) obarali tokom Drugog svetskog rata.

Zbog bojazni da bi ova pesma ponovo mogla da se nađe na repertoaru navijača, iz FS Engleske su poslali upozorenje navijačima da ne pevaju tu pesmu jer će im biti zabranjen dolazak na utakmice u nastavku prvenstva ako Engleska prođe dalje.

U slučaju da Englezi prođu u polufinale ili finale, igraće na svom Vembliju.

- Naše navijače uvek podstičemo da podržavaju ekipu isključivo na pozitivan način pre, za vreme i nakon utakmice. Neka im ova naša poruka bude još jedno upozorenje uoči utorka. Najoštrije ćemo sankcionirati svako diskriminirajuće ponašanje ili nepoštovanje i preduzećemo sve mere da utakmice ovog Evropskog prvenstva koje se igraju u Engleskoj budu sigurno i ugodno iskustvo za sve - poručili su iz Engleskog fudbalskog saveza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    25. jun 2021 | 22:45

    Zapad ne dozvoljava Englezima da se podsete ko je bio fasista i ko je hteo sve za sebe. I sad opet ta ista Nemačka kroji Evrpu

  • Sexo

    26. jun 2021 | 00:09

    Ovo je postalo dosano, UEFA zabranjuje ovo, ono....samo jos nisu zabranili kerovim da zapisavaju gumu na autu a to je najprece, koroziraju diskovi

  • Nexxx

    25. jun 2021 | 20:58

    Ja reko' ovo strikan Mile😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA