≫ 

Kakav otac, takav sin: Enriko pre 25 godina, Federiko danas, ispisana je istorija na Euru

Prvi otac i sin koji su se upislai u strelce na evropskim šampionatima

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Italija - Austrija Foto: Tanjug/AP

Krilatica da iver ne pada mnogo od klade, potvrđuje se i na primeru fudbalske porodice Kijeza, oca Enrikea i sina Federika, koji su zajedničkim snagama ušli u istoriju evropskih prvenstava kao prvi otac i sin strelci na završnim turnirima.

Malo stariji ljubitelji fudbala sećaju se dobro Enrika, njegovog bljeska u reprezentaciji, i gola koji je 1996. godine postigao protiv kasnijih finalista Čeha.

Istorija se ponovila četvrt ceka kasnije, još jedan Kijeza je zablistao na kontinentalnom šampionatu.

Federiko je kao Manćinijeva rezerva matirao Austrijance u produžetku, za 1:0 i najavu slavlja Azura, čiju je pobedu potvrdio Mateo Pesina nedugo kasnije.

Euro je zabeležio ovaj trenutak istorije: nikad pre se nije desilo da otac i sin butu strelci na evropskom šampionatu.

Lepo i efikasno je Holandija igrala u grupnoj fazi, lako došla do osmine finala, gde je danas (18.00) čeka Češka koja je najviše zahvaljujući remiju s Hrvatskom prošla dalje. Kvota na keca je 1,77, na kombinazziju 1&3+ 2,65, a na duplu šansu X2 2,06. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Holandija - Češka

Portugalci nisu ubedljivi u grupi, a nisu ni mogli da budu, s obzirom na to protiv koga su igrali, dok je Belgija prema očekivanjima lako prošla dalje. Večeras (21.00) će jedan od ova dva favorita morati da napusti EURO. Kvota na pobedu Belgije je 2,55, na Portugal 2,85, a na iks 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Belgija - Portugal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA