≫ 

Dalić ljut na Rebića: To može protiv Kipra, ne i protiv Španije, zbog toga smo i ispali sa EP

Ništa manje selektor Kockastih nije ljut i na Gvardiola

  • 4
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Hrvatska - Češka

Foto: Tanjug/AP

Besna je hrvatska javnost, besan je i selektor Zlatko Dalić - Ante Rebić je jedan od glavnih krivaca što su Kockasti izgubili od Španije u osmini finala Evropskog prvenstva!

Osim što nije ništa pokazao za 67. minuta (njegova zamena Oršić je dao gol u nastavku), Rebića krive za to što je Špancima pomogao da u 38. minutu izjednače rezultat tako što je bez potrebe napustio teren.

Naime, on je izašao kako bi promenio kopačke, iako je do odmora ostalo nekoliko minuta, a Španija je tu rupu na levoj strani odbrane Hrvatske iskoristila i preko Sarabije postigla gol.

- Očigledno moramo još da odrastamo. Ovo nije utakmica protiv Škotske nego protiv ekipe koja kažnjava svaki kiks. Nismo dovoljno trčali u prvom delu, ne možeš protiv ovakvog protivnika hodati po terenu. Mi u 38. minuti menjamo kopačke i pijemo vodu, a protivnik nas kazni - rekao je Dalić koji je aludirao i na to što je Joško Gvardiol pio vodu malo pre trećeg gola Španaca.

Hrvati jesu uspeli da izbore produžetke, dali su gol u nadoknadi vremena, ali su u dodatnih 30 minuta primili još dva i morali su kući sa EP.

- Gvardiol je pio vodu, ne znam ni kako je došla voda do njega tamo. To je cena odrastanja. Rekao sam mu da ću snositi cenu za sve greške, on je mlad i biće važan igrač za Hrvatsku. Ono što je napravio Rebić može da se napraviti protiv Kipra, ali ne može protiv Španije. Zbog tih grešaka smo, između ostalog ispali s Eura - jasan je Dalić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    29. jun 2021 | 12:23

    Ovi nasi ne mogu da pridju evropskom ili svetskom prvenstvu,Hrvati su uspeli nesto da urade za svoj narod i zemlju.

  • Boki

    30. jun 2021 | 10:28

    Njima zao sto su ispali iz osmine finala! A naši ni da se plasiraju na prvenstvo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA