≫ 

Ukrajinci golom u 121. minutu do četvrtfinala Eura! Šveđani na kolenima gledali istorijski uspeh!

Kakav šok za Skandinavce, na samo dva minuta od penala!

  • 3
Fudbalska reprezentacija Ukrajine Foto: Tanjug/AP

Ludilo u Glazgovu! Fudbalska reprezentacija Ukrajine u nadoknadi drugog produžetka uspela je da dođe do četvrtfinala Evropskog prvenstva! Pobedom nad selekcijom Švedske od 2:1 i golom u 121. minutu rezerviste Dovbuka, Ukrajinci su ispisali zlatne stranice svoje, ali i fudbalske istorije.

Videli smo skoro sve što fudbal može da ponudi, a na kraju i stvaranje jedne bajke koja će imati priliku da se nastavi i protiv Engleske u četvrtfinalu.

Uvodnih pola sata nismo imali baš mnogo uzbuđenja, ali taj gol Ukrajinaca je bio prelomna tačka od koje kreće totalna bitka.

Jarmolenko je u 28. minutu uspeo da zadrži loptu na desnom rogu kaznenog prostora, onda nikome nije bilo jasno šta je hteo, ali taj neartikulisan pas je balonom došao na drugu stranu gde je naleteo Oleksandar Zinčenko, iz sve snage gađao kontra stranu i pogodio.

Činilo se da se ukrajinska selekcija dobro brani i da će Šveđani morati mnogo jače da pritisnu u drugom delu igre, jer u prvom nisu imali dobar recept. Ipak, i bez recepta, tu je bio Emil Forsberg da razbije bedem protivnika.

Forsberg je posle dodavanja Kuluševskog raspalio sa nekih 20 metara, lopta je dobila čudnu putanju nakon reakcije defanzizvca, te je završila u levom uglu. Skandinavci su bili ponovo u igri.

Igralo se jako, žustro, pukle su stative na oba kraja terena, a onda i prečka upravo Forsberga, ali ništa od toga nije promenilo rezultat, tako da se ušlo u produžetke.

Tu je švedski kolektiv sam sebi došao glave.  Orsato je u 98. minutu pogledao VAR i odlučio da udeli crveni karton Danielsonu koji ga je, ruku na srce, totalno zaslužio. Besedin, koji je žrtva ovog starta, morao je da napusti igru.

Napadali su Ukrajinci, pokušavali, pretili konstantno i činilo se u tom momentu da su penali neminovnost.

Ipak, 121. minut, Zinčenko ponovo na sceni, ali i rezervista Artem Dovbuk. Bek Sitija je progirao saigrača i upisao ga, ne samo u listu strelaca, već u istoriju. Ukrajinci su došli do nečega do čega se nisu nadali. I to posle dva poraza u grupi i samo jednom pobedom. Veliko srce i zaista velika pobeda.

Fudbalska reprezentacija Ukrajine Foto: Tanjug/AP

Tok meča:

120+4. minut - GOTOVO JE! UKRAJINA IDE DALJE!

120+1. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, UKRAJINA VODI I IDE KA ČETVRTFINALU!

113. minut - Novi žustar start, sada ukrajinske ekipe. Prilično se igra prljavo od starta i primaju obe ekipe veliki broj udaraca.

110. minut - Bunker igraju Šveđani i samo pokušavaju da dođu do penala.

105. minut - POČEO JE DRUGI PRODUŽETAK. Da li ćemo gledati penal seriju? To je na Šveđanima i Ukrajincima, a malo im je ostalo vremena da to spreče.

105+4. minut - KRAJ PRVOG PRODUŽETKA. Nismo videli mnogo od igre. Ukrajinci su pravili pritisak, pogotovo nakon što su ostali sa igračem više u polju, ali promene nema. Videli smo nekoliko povreda u poslednjem minutu, ali i Jarmolenko i Krivcov će nastaviti susret.

98. minut - Kakav start, pa ovo je strašno! Orsato je pogledao VAR i odlučio da udeli crveni karton Danielsonu koji ga je, ruku na srce, totalno zaslužio. Šveđani će igrati sa igračem manje do kraja! Besedin, koji je žrtva ovog starta, morao je da napusti igru.

Fudbalska reprezentacija Ukrajine Foto: Tanjug/AP

97. minut - Sada pljušte izmene, potrebna je sveža krv na obe strane. Ušli su Kuaison, Berg i Klaeson za Švedsku, Besedin i Makarenko za Ukrajinu.

90. minut - POČELI SU PRODUŽECI!

90+3. minut - GOTOVO JE! IDEMO U PRODUŽETKE! 

87. minut - Bližimo se produžecima i niko ne želi da u poslednjim minuta rizikuje.

84. minut - Prve izmene u švedskoj selekciji vidimo tek sada - Bengston i Kraft su igri, a na odmor će Augustinson i Luštig.

Fudbalska reprezentacija Ukrajine Foto: Tanjug/AP

76. minut - Ukrajinci imaju svoje momente. Nisu baš ubojiti previše, ali stalno kombinuju oko šesnaesterca i vrše pritisak na protivnika.

69. minut - Prečka Forsberga! Sada strelac ima sve na svoju kontu - i gol i stativu i prečku. Ovo je izgledalo predobro, ali rezultat ostaje 1:1.

66. minut - Kakva odbrana! Larson se namestio nakon što mu je posle kornera došla lopta na desnu stranu, a onda je on unutrašnjom gađao suprotni ugao. Golman Ukrajine radi dobar posao.

56. minut - Stativa i na drugoj strani! Forsberg je mogao da donese veliki preokret Švedskoj, ali je pri ciljanu desne strane pogodio donji deo konstrukcije gola. Zakuvalo se dobro u Glazgovu!

55. minut - Stativa gola Švedske se dobro zatresla! Jarmolenko je odložio za Sidorčuka koji je pogodio levu stativu i dobro uzdrmao protivnika.

Fudbalska reprezentacija Ukrajine Foto: Tanjug/AP

54. minut - Larson je razbio monotonost drugog poluvremena sa jednim šutem sa distance. Golman se bacio, ali je lopta otišla pored leve stative.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

Fudbalska reprezentacija Švedske Foto: Tanjug/AP

45+1. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Imamo izjednačenu utakmicu i biće jako zanimljivo videti kako će Ukrajina da reaguje početkom drugog dela igre nakon primljenog gola u nezgodnom momentu.

43. minut - GOOOOOOOOOOOL! PORAVNAVA ŠVEDSKA! Nije mogao bolji momenat, a on je došao najednom! Emil Forsberg je posle dodavanja Kuluševskog raspalio sa nekih 20 metara, lopta je dobila čudnu putanju nakon reakcije defanzizvca, te je završila u levom uglu. Skandinavci su ponovo u igri!

41. minut - Pokušavaju Šveđani sve, pa i da iznude penal, ali Orsato samo odmahuje rukom. Ševčenkovi izabranici imaju dobru podlogu da se nadaju prolasku jer lako odolevaju i čuvaju prednost.

35. minut - Ukrajinci nastavljaju da čuvaj posed lopte (57-43) i protivnički kolektiv za sada ne uspevaju silovitije da krenu napred i anuliraju zaostatak.

Fudbalska reprezentacija Ukrajine Foto: Tanjug/AP

28. minut - GOOOOOOOOOL! VODI UKRAJINA! Jarmolenko je uspeo da zadrži loptu na desnom rogu kaznenog prostora, onda nikome nije bilo jasno šta je hteo, ali taj neartikulisan pas je balonom došao na drugu stranu gde je naleteo Oleksandar Zinčenko, iz sve snage gađao kontra stranu i pogodio!

18. minut - Igra se prilično otvoreno i sada je Isak imao priliku da donese Švedskoj vođstvo. Njegov udarac sa ruba kaznenog prostora je prohujao pored desne stative.

11. minut - Brani Olsen! Jaremčuk nije bio u ofsajdu, a onda je preciznim pasom proigrao Jarmolenka koji je šutirao iz rejona penala, ali je lopta bila poslata po sredini.

Fudbalska reprezentacija Ukrajine Foto: Tanjug/AP

5. minut - Pritiska Švedska od starta i dobro su štoperi protivničke ekipe blokirali šut Forsberga.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA! Sudija Orsato je dao znak da lopta može da se zakotrlja!

Sastavi:

Švedska: Olsen, Luštig, Lindelof, Danielson, Augustinson, Larson, Olson, Ekdal, Forsberg, Kuluševski, Isak.

Ukrajina: Buščan, Mavienko, Krivcov, Zabarnji, Karavaev, Sidorčuk, Stepanenko, Zinčenko, Jarmolenko, Šaparenko, Jaremčuk.

Pre meča:

Šveđani su bez poraza došli do eliminacione faze, a bod im je zakinula samo Španija sa kojom su odigrali bez golova. Nakon toga, slavlje protiv Slovačke (1:0) i Poljske 3:2). Sada su izašli u prilično ofanzivnom sastavu i blagi su favoriti protiv Ukrajine.

Sa druge strane, Ševčenkovi izabranici su dva puta poraženi, od Holandije i Austrije, ali su slavili protiv Severne Makedonije, ali su spletom okolnosti otišli dalje i sada imaju finu priliku da se plasiraju može i u četvrtfinale gde bi ih dočekala Engleska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv forever

    29. jun 2021 | 23:36

    HAHAHAH evo jedan brat u kaficu skocio i skakao pet minuta(a pun kafic bio🤣) Svakako cestitke nefavorizovanim Ukrajincima!

  • Qwer

    30. jun 2021 | 02:42

    Bravo! Navijao sam za Ukrajinu.

  • cro

    1. jul 2021 | 15:33

    Slava Ukrajini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA