"Nikad više ovakav EURO, nije pošteno prema navijačima": Čeferin razočaran organizacijom prvenstva

Teško da ćemo ponovo gledati Evropsko prvenstvo širom Starog kontinenta, već će se to ubuduće dešavati samo u jednoj ili dve do tri zemlje

  • 11
Aleksander Ceferin, Aleksander Čeferin Foto: Tanjug/AP

Evropsko prvenstvo koje smo gledali u prethodnih mesec dana bilo je po svemu specifično. I neće se nikada više održati na identičan način, barem ne dok se na čelu UEFA bude nalazio Aleksandar Čeferin, koji ističe da nije nimalo zadovoljan organizacijom i da je sve ličilo na potpuni fijasko.

On kaže da je ovaj koncept favorizovao neke reprezentacije, ne spominjući koje, ali je jasno da je njegov pik bio na Engleskoj koja je samo četvrtfinale igrala u Rimu, a ostale utakmice na "Vembliju" u Londonu. Ostali su proputovali pola Starog kontinenta, a Danci su recimo baš pred polufinale protiv Albiona morali da skoknu do Bakua, koji geografski čak pripada Aziji.

- Ako se budem pitao, neću podržati ovakav koncept ubuduće. Mislim da je previše naporan, nekorektan prema nekim reprezentacijama koje su morale da proputuju više od 10.000 kilometara, dok su druge prešle svega 1.000 kilometara - reči su Čeferina.

Isto tako, rekao je da su se namučili i navijači, pogotovo uzimajući u obzir da je pandemija koronavirusa uticala na to da neki mogu da putuju, a neki ne u određene zemlje.

- Nije ovo pošteno ni prema navijačima. Neki su morali da budu u Rimu, pa kroz nekoliko dana u Bakuu, do kojeg se leti četiri i po sata. Tako da, pretežak je ovo koncept jeste zanimljiv kao ideja, ali mislim da ovakvo EP više nećemo gledati - rekao je Slovenac.

Sledeći šampionat kontinenta će svakako biti odigran samo u jednoj zemlji - Nemačkoj, a ona je u trci za domaćina kontinentalnog šampionata pobedila Tursku.

Video: Haos na ulicama Londona do kasno u noć: Orilo se Its coming home

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uaaaaa!

    9. jul 2021 | 17:42

    Najgori Euro do sada. Sve se stimalo Englezima.

  • PPNj

    9. jul 2021 | 17:35

    UEFA=MAFIJA!!!

  • Boske100

    9. jul 2021 | 19:50

    Sada si našao pričati o organizaciji?! Cijeli turnir je lakrdija, od samo početka. 1) 24 ekipe, a realno je da ih bude 16. 2) Onda jedna Holandija, Danska, Engleska igraju tri utakmice na domaćem turniru, a pritom kroje politiku iz utakmice u utakmicu koliko navijača može da dođe da gledaju utakmice uz zabranu dolazka gostujući navijača. 3) Neke reprezentacije su putovale put oko svijeta da bi igrale utakmice evropskog prvenstva. 4) Sudije iz Južne Amerike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA