≫ 

"Rašford bolje da vežba penale, nego da se meša u politiku": Političarka se izlanula, pa izvinjavala

Već se izvinila za ovu opasku Natali Elfiki

  • 2
Euro 2020 finale, fudbal, fudbalska reprezentacija Italija - Engleska Foto: Tanjug/AP

Sa mnogo emocija su engleski navijači ispratili finale Eura na Vembliju sa Italijom, mnogo je besa na kraju bilo zbog poraza, frustracije, i negativnih emocija. Rasističke uvrede za trojicu tragičara Rašforda, Sanča i Sakoa su tek posebna priča.

Toliko daleko ipak nije otišla Natali Elfiki, tamošnja političarka iz stranke konzervativaca, ali je i ona imala šta da kaže o porazu Engleza i kobnim promašajima sa "bele tačke".

I ona je, poput velikog broja navijača, "vruće glave", kritikovala Markusa Rašforda zbog loše izvedenog jedanaesterca u penal seriji.

Izgubili su - da li bi bilo nepristojno sad pretpostaviti da je Rašford trebalo više vremena da radi na usavršavanju penala, nego što se meša u politiku - napisala je u prepisci sa kolegama iz stranke Elfiki.

Ona je ovde aludirala na Rašfordov humanitarni rad, njegov aktivizam za pomoć deci na čitavoj teritoriji Engleske, što svako normalan pozdravlja i podržava. To baš i nema veze sa "mešanjem u politiku", a tek nema veze sa promašenim penalom, tako da se s pravom našla pod udarom kritika javnosti.

Na kraju, morala je da se izvinjava. Pripisala je svoju izjavu "prejakim emocijama zbog poraza Engleza".

- Pozdravljam ekipu Engleske koja je dala sve od sebe na Euru. Sinoć sam podelila frustraciju i slomljeno srce miliona drugih navijača Engleske. Žao mi je što sam privatno poslala brzopletu reakciju zbog promašenog penala Markusa Rašforda i izvinjavam mu se zbog bilo kakve sugestije da nije u potpunosti fokusiran na fudbal - poručila je Natali.

U međuvremenu, veliki broj ljudi u Mančesteru je stao u odbranu murala napadača Junajteda koji je oskrnavljen groznim rasističkim porukama nedugo posle poraza Engleza u finalu. Preko uvreda, građani Mančestera su počeli da lepe poruke ljubavi i podrške, i ta akcija traje već dva dana. Mural je sada postao svojevrsni zid ljubavi.

Rašfordu su ti prizori svakako melem na ranu zbog poraza od Italije i uvreda koje je pretrpeo na društvenim mrežama.

Dodajmo i to da će napadač Junajteda ovih dana na operativni zahvat, rame je u pitanju, pa će biti na poštedi tri meseca, preneli su engleski mediji.

Markus Rasford mural Foto: Tanjug/AP

Zvezda će danas saznati ime protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle 1:1 u Izraelu, Kairat od 16.00 čeka Makabi Haifu - kvota na keca je 2,50, na iks 3,10, a na dvojku 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kairat - Makabi Haifa

Video: Italija gorela i slavila do zore: Azuri posle drame i penala utišali Vembli i rasplakali Engleze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. jul 2021 | 08:27

    Takvi su englezi, nemci i ostali zapadnjaci. Kad daju golove onda su im "stranci" dobri a kad promaše onda su im oni krivi za neuspeh i vređaju ljude na rasnoj i nacionalnoj osnovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA