Ništa od novog iznenađenja Bosne i Hercegovine: Francuska pobedila za Litvaniju

Imaće BiH još jednu priliku da obezbedi karte za Berlin

  • 3
Jusuf Nurkić, Rudi Gober

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspela da ostvari još jednu veliku pobedu na Evrobasketu i izbori plasman u nokaut fazu i pre poslednje runde, pošto je bolja od njih bila selekcija Francuske 79:65.

Iako je na kraju to bila ubedljiva pobeda izabranika Vensana Kolea, Francuzi nisu imali nimalo lak posao, štaviše.

Bila je BiH sve vreme u rezultatskom priključku, čak i vođstvo u poslednjoj četvrtini, ali je završnica utakmice pripala Francuzima, čijoj pobedi su se najviše obradovali navijači Litvanije.

Litvanci sada imaju šansu za prolaz dalje, dok bi baltička ekipa morala da napusti kontinentalni šampionat već nakon grupne faze da je Bosna i Hercegovina slavila.

Ukoliko Litvanija pobedi Mađarsku kasnije danas, što ne bi smelo da se ne desi, sutrašnji duel Litvanaca i selekcije BiH odlučivaće koja od ekipa će se plasirati u nokaut fazu u Berlin.

Kod Francuza najbolji je bio Geršon Jabusele sa 15 poena, Evan Furnije i Tomas Ertel su ubacili po 14, dok je plejmejker upisao i osam asistencija uz sedam skokova, a Rudi Gober je imao dabl-dabl partiju od 11 skokova i poena. Miralem Halilović i Jusuf Nurkić bili su najbolji na drugoj strani sa po 14 poena (centar Portlanda imao je i 10 skokova), dok su po 13 poena prirodali Džanan Musa i Džejms Roberson.

Video: Kari Pešić s klupe dobacio Kuridži da se prebaci u beast mode: Kure, idemo za 3 poena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    6. septembar 2022 | 17:50

    Đe je sada onaj Aziz što na konferenciji za medije priča o nekom "insanu" i "nefsu"?! Pobrko čovjek sport i predavanje religije. Joj majko mila, što sam ovakav, zašto samo volim SRBIJU ❤️?! SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA!!!

  • Oki

    6. septembar 2022 | 16:54

    Treba pobediti u kontinuitetu da bi sanjala medalja ,steta borite se za 4 mesto vise ste pokazali od litvanije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA