≫ 

Jake reči Šarenca posle ispadanja Srbije: Posebno je istakao jednog čoveka koga sad svi pominju

Komentator RTS-a prisetio se perioda kada smo imali uspehe, ali ih očigledno nismo previše cenili

  • 27
Slobodan Šarenac Printskrin: Instagram.com/slobodan_sarenac_official

Poraz Srbije od Italije u osmini finala Evrobasketa teško je pao čitavoj naciji. Neshvatljiv pad uz neshvatljivu odluku selektora Svetislava Pešića, da u momentima kada Italijani "lome" utakmicu na klupi drži najboljeg igrača sveta, koštale su Srbiju najgoreg plasmana u svojoj istoriji od samostalnosti.

Posle meča svi prave analize, šta nije bilo u redu i gde je uzrok debakla. Srbija je s razlogom bila svrstavana u glavne favorite za zlato. Od toga je samo bežao Svetislav Pešić, koji je više računa vodio o tome koliko će na Evrobasketu da proziva medije, nego o tome kako mu igra tim, posebno kada na terenu nije Jokić, jer bi po pravilu čim on izađe, protivnik smanjivao razliku, čak i u utakmicama gde smo ubedljivo pobeđivali u grupnoj fazi.

Svoj kratak osvrt na ispadanje Srbije sa Evrobasketa, dao je i komentator RTS-a, Slobodan Šarenac, koji se podsetio i reči bivšeg selektora Aleksandra Đorđevića, koji je doneo Srbiji tri srebrne medalje.

- Aleksandar Đorđević je rekao da je ovo himna koju želi da sluša kao poslednju, na kraju nekog takmičenja, za šta je potrebno da tim osvoji zlato. Nismo uspeli u tome ni ovoga puta. Nažalost. Posle ispadanja u grupnoj fazi 2007. ovo je za Srbiju, od svoje samostalnosti, najgori plasman košarkaške reprezentacije. Ide vreme naravno, ide život, novi dani i novi izazovi, ali i novi izbori koji možda (ne)daju željeni rezultat. Može se nadovezati i ono što sam rekao u prenosu - "Nisu nam valjale tri medalje za pet godina, nije bilo zlata, hteli smo više i bolje, sasvim opravdano i normalno, ali šta smo zaista dobili?!" Odgovor - ništa - napisao je Šarenac uz snimak intoniranja himne u Mercedes Benc areni.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by slobodan_sarenac_official (@slobodan_sarenac_official)

Video: Pešić sumirao poraz od Italije: Nismo fizički bili na nivou

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    12. septembar 2022 | 10:29

    Ljudi nema vise djordjevica da ubaci 40 poena i osvoji trofej za nas. Zemlja kosarke bila pre 21 godinu

  • Ivan

    12. septembar 2022 | 10:33

    Nije nam valjao covek koji je bio evropski, svetski i olimpijski viceprvak u isto vreme. Zato sada imamo ovo, a sta je to, nista. Sale vrati se i trazi blanko cek od saveza, da upises cifru koju mislis da zasluzujes.

  • Drekavac

    12. septembar 2022 | 11:01

    Pustite ljude vise, ko je kriv? Da su mogli pobijedili bi i tacka, sport je to uvijek neko izgubi, eto prije tri godine smo zgazili amerikance pa nismo opet uzeli medalju. 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA