Prvo pojavljivanje Danilovića u javnosti posle ispadanja sa Evrobasketa: Pohvalio se titulom prvaka Evrope!

Prvi čovek KSS-a ugostio je zlatne basketaše

  • 9
Predrag Danilović, KSS Foto: KSS

Srpska javnost još čeka odgovore posle debakla na Evrobasketu, a iz Saveza još nismo dobili nikakve odgovore. Selektor osim kratke konferencije posle meča nije davao izjave, nije se ni vratio u Srbiji sa igračima i delegacijom, a predsednik KSS-a Predrag Danilović rešio je da iskoristi identičnu taktiku kao i posle ranijih neuspeha, da se nada da će javnost sve da zaboravi.

Ipak, danas se pojavio po prvi put u javnosti, ne zbog Evrobasketa, već da se pohvali uspehom srpskih basketaša, koji su postali šampioni Evrope.

Pored Danilovića, zlatne basketaše ugostili su i Nenad Krstić, potpredsednik za mušku košarku, generalni sekretar Zlatko Bolić i menadžer za 3×3 Dejan Đokić.

Posle svetskog zlata u Antverpenu, basketaši su dominaciju potvrdili novom zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva.

Kuću košarke su posetili članovi stručnog štaba treneri Marko Ždero i Danilo Lukić, kondicioni trener Aleksandar Milošević i fizioterapeut Stojan Subašić, kao i igrači Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković.

Danilović im je čestitao još jednom na svemu što su uradili za našu zemlju i košarku u Srbiji i naglasio da sada kao svetski i evropski prvaci imaju još veću odgovornost, da će biti uzor deci koja planiraju da se bave ovim sportom i poželeo im da nastave sa osvajanjem najsjajnijih odličja u kontinuitetu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

Selektor Marko Ždero se zahvalio u ime zlatne ekipe i rekao da će nastaviti ovim putem, da se ovim rezultatima podiže 3×3 sport na još viši nivo, da se svakoga dana povećava broj izvanrednih ekipa i proširuje spisak potencijalnih reprezentativaca i da nema bojazni za budućnost ovog sporta u Srbiji.

Kompletna ekipa reprezentacije, ovog puta kao protivnici u svojim ekipama, igraće na velikom finalnom turniru Roda 3×3 prvenstva Srbije na Trgu Republike u Beogradu 21. septembra kada će svi ljubitelji 3×3 basketa imati priliku da pozdrave svetske i evropske prvake.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    14. septembar 2022 | 15:35

    Lepo je Covic danas rekao da je Danilovic I ekipa podigla sebi platu 50% pred pocetak evropskog prvenstva. Mislili su nasi ce pobediti pa ko ce o tome da misli. Ej svuda neki kojima nikad dosta. Jos kaze 25 soba uzeli u Berlinu o trosku KSS, pa vodili rodbinu... Ejjjjj... Zato je I trebalo 3 aviona za nasu "delegaciju". Sramota je kako smo ispali jer se nismo trudili I zeleli, Ali kad ovako nesto izadje na videlo, nije ni cudo sto smo ispali, sve smo mi to sami sebi napravili.

  • NekoKo

    14. septembar 2022 | 17:43

    Čoveče ne znam kakva to mračna sila vozi ovog tipa, ali odavno su pređene sve moguće granice. U savezu ne funkcioniše apsolutno ništa od kada je dotični preuzeo njegovo vođenje a rezultati su najbolji pokazatelj. Ne pada mu na pamet da se sam povuče sa svojom ekipom tako da neko prosto mora da ih skloni, što bi se reklo milom ili silom, jer to što oni rade našoj košarci je težak sportski greh. Reprezentacija je državna organizacija i finansira se od države i naroda. Da li narod mora i za smene u košarci da organizuje litije.? Smešno. Država da se ne bruka i da počisti sa funkcija ove termite. Ima neuspeha i lošeg rada i po drugim savezima i sportovima, ali ovi su krajnje ekstremna pojava. Njih kada čovek posmatra i analizira poteze i odluke, može lako da pomisli da namerno sve uništavaju. Basket nije uzeo medalju na olimpijskim igrama jer su se u savezu odrekli najboljeg našeg igrača Buluta i mejlom ga obavestili o tome kao i da su se okrenuli novim modusima. Taj Bulut je pre nego što je basket počeo da se igra pod okriljem saveza i napravio tu ekipu koja je sve živo osvajala. Tako su najurili i Teodosića čoveka koji je odugrao poslednje 2 sezone na najvišem nivou, najbolji igrač Evro kupa i najbolji igrač finala Evro kupa, šutnuli su NBA igrača što niko nije uradio Marjanovića, Jovića nisu ni na najširi spisak pozvali...Ali važno je da tu gravitiraju Zagorac, Davidovac, Koprivica, Avramović, Kuridža, Ristić...Naravno da gubimo u kvalifikacijama.

  • Žika Živac

    14. septembar 2022 | 18:40

    Uništitelj srpske košarke i košarkaškog saveza! Paljba Daniloviću!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA