Datome zaplakao: "Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Srbijom i Francuskom, najboljim timovima na svetu"

Poceko je morao da teši jednog od svojih najboljih igrača

  • 0
Điđi Datome Foto: FIBA (fiba.basketball)

Izgubila je selekcija Italije posle velike drame i produžetka protiv Italijana, iako je imala veliku šansu da dosta ranije reši susret i obezbedi sebi plasman u polufinale. Ipak, nije baš sve išlo onako kako su se nadali, pre svega zbog promašenih bacanja Fontekija, pa su Galski petlovi ipak prošli dalje.

Normalno, vrlo je razočaran bio Điđi Datome, koji je na konferenciji za medije zaplakao pred prisutnim novinarima, a selektor Poceko pokušao je da ga uteši.

- Što se tiče meča, šta mogu da kažem. Imali smo veliku šansu, nismo uspeli da prođemo do polufinala, znamo svi šta to znači. Moramo da budemo ponosni na sebe, pokazali smo da možemo da se borimo sa Srbijom i Francuskom, najboljim timovima na svetu. Dali smo sve od sebe, ali na kraju je ispalo tako kako je ispalo. Vrlo bolno. Još jednom, ponosan sam na saigrače i srećan sam što sam igrao sa ovim momcima.

Ubacio se u jednom momentu i u obraćanje svog selektora, pruživši podršku Fontekiju koji promašio bacanja.

- Bez Simonea ne bismo bili tu, ko god ga krivi, nema veze sa košarkom.

Ističe da ima mnogo sličnosti sa prethodnim Evrobasketom, ali da je pored svega ponosan na momke i sve što su do sada odradili.

- U prošlosti smo napravili uspehe bez NBA igrača, ovoga puta smo ih imali. Danas ih svi imaju, to ne znači da su bolji tim koji može da ostvari nešto. Ova ekipa ima nešto posebno. Možda imamo manjak fizikalnosti, ali ima nešto posebno. Dokazali smo to prošle i ove godine, zaslužili smo da budeemo među osam najboljih. I 2015. godine smo mogli dalje, tada smo izgubili kroz produžetak, kao i sada. Uvek se fokusiram na rad, da budem najbolji mogući. Ovo je posebna grupa momaka, kažem to svim srcem. Osvojićemo medalju nekada. Večeras moramo da se fokusiramo na to što smo uradili, da se okrenemo odličnom Evrobasketu, neću da pričam o budućnosti i skinem pažnju sa igrača.

Video: Ko je to očekivao, taj nema veze sa košarkom: Papanikolau nije verovao u finale Srbija - Grčka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA