≫ 

Šampion Mediterana Marko Nikolić odgovorio svim "hejterima" koji misle da nije zasluženo osvojio pojas (VIDEO)

Nakon velike pobede Nikolić je otkrio niz zanimljivosti o samom meču ali i nesvakidašnje momente iz karijere i života koje retko ko zna

  • 4

Šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj, WBC organizaciji, stigao je u Beograd zahvaljujući srpskom vatrogasacu i bokserskom asu Marku Nikolić.

On je "zapalio" Halu sportova „Ranko Žervaica“ na Novom Beogradu u sudaru za šampionski pojas sa sjajnim Italijanom Adrijanom Sperandijem kojeg je jednoglasnom odlukom sudija pobedio u 10 teških rundi.

Marko Nikolić bokser Marko Nikolić gost u studiju Telegrafa Foto: Marko Jovanović

Nakon pobede bunili su se iz ugla Italijana, što je i normalno, nije lako kada gubite, a posebno kada je u pitanju šampionski pojas ali i "zli jezici" u komentarima umeli su da napišu da Nikolić nije zaslužio ovo pobedu.

Međutim, ko je gledao meč mogao je da vidi i trenutak tokom druge runde kada je Nikolić bio u seriji udaraca i gotovo meč priveo kraju da ga sudija nije povukao za ruku, a kasnije ipak odlučio da ne broji Italijanu.

Marko Nikolić bokser Marko Nikolić sa šampionskim pojasem u našem studiju Foto: Marko Jovanović

Taj snimak možete pogledati u videu ispod.

Ipak, meč je nastavljen i Nikolić se lavovski borio, bilo je gotovo izjednačeno i nijanse su presudile u korist domaćina.

- U drugoj rundi, kada sam ga imao u toj seriji, koju da bi izdržao na nogama, moraš biti ozbiljno spreman, spasli su ga konopci. Onda je sudija prišao, koji ne znam šta je hteo da broji ili ne, zbunio se. Zadržao me, onda sam ja izgubio malo balans ali sam nastavio seriju, koju sam dosta izmašio. Tu se sve nekako poremetilo, ali meni je ipak drago što sam po prvi put imao meč od 10 rundi i završio kao pobednik - tvrdi Nikolić.

Sa našim bokserskim asom pričali smo i o ljubavi prema Zvezdi, majci sa likom tragično nastradalog Marka Ivkovića Jagode koju je nosio u Istanbulu pred meč, povredama koje su ga mogle koštati bokserske karijere, ali Nikolić nikada nije odustao. Nemojete ni vi.

Marko Nikolić bokser, studio Marko Nikolić tokom intervjua Foto: Telegraf.rs

Celokupan intrevju pogledajte u videu na početku teksta.

(J. Milivojević/jovana.milivojevic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA