≫ 

Novi UFC spektakl za Rakića: Švajcarski Turčin je prepreka do izazivanja aktuelnog prvaka! (VIDEO)

Konačno je zvanično

  • 4

Austrijski MMA borac srpskog porekla, Aleksandar Rakić, potvrdio je da ga čeka velika borba u UFC-u!

On je u velikom usponu ka vrhu poluteške kategorije, novi protivnik biće mu Švajcarac turskog porekla Volkan Ezdemir, a okršaj će se održati 21. decembra u južnokorejskom Busanu.

Biće ovo 14. meč u karijeri za Rakića, koji je do sada pobedio 12 puta (čak devet nokauta). U okviru UFC promocije, ima savršen učinak 4-0, bio je redom bolji od Fransimara Barosa, Džastina Ledeta i Devina Klarka, kog je pobedio tehničkim nokautom u prvoj rundi prošlog decembra.

Poslednja borba mu je donela posebnu popularnost, naročito u Srbiji, jer je u Stokholmu u junu spektakularnim nokautom haj-kikom srušio veterana UFC Džimija Manuvu, pobedu je proslavio ogrnut srpskom zastavom.

Cilj protiv Volkana Ezdemira je da se nastavi niz do 12 pobeda, što bi donelo novi uspon, Rakić je 10. u zvaničnom rangiranju poluteške kategorije, Ezdemir je osmi. Pobeda bi bila korak i ka izazivanju aktuelnog prvaka Džona Džonsa, a Rakić ne krije da teži tome.

Ezdemir (30) ima 30 godina, učinak 16-4, a u UFC-u 4-3. Prvo je vezao tri pobede, pa je poražen od Kormijea, Smita i Rejesa, da bi na poslednjem okršaju posle četiri i po minuta slomio Ilira Latifija nokautom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diaz

    23. septembar 2019 | 17:52

    Ovu borbu cekam vec godinama. Rakic je vec sad ozbiljan borac ali ako dobije Volkana i jos mozda jednu borbu nakon toga definitivno zasluzuje borbu protin Dzonsa.

  • Mare

    23. septembar 2019 | 10:49

    Volkan je tezak udarac.. Rakic je kompletniji, sve I stajka I rvanje I grepling je level vise od Volkana, al dovoljno je samo jedna da prodje. Svakako pravi test, da se vidi gde tacno stoji. Ako dobije onda posle ide verovatno na Smita/Rejesa/Blahovica I ako to savlada na Jonesa

  • BeoGard

    23. septembar 2019 | 15:18

    Rakic Masina,skroz kompletan i kvalitetan borac.Mislim da ce lik u skorije vreme biti Top 5 Ufc,ako ne i Sampion.Mada vec je postigao ogroman uspeh u Ufc,11 je na rang tabeli Ufc.Ali isto tako ne treba podceniti ni Volkana koji deluje kao,inteligentan kvaltitetan i dobar udarac.Ufc dali ste spremni Rakic Masina dolazi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA