Posle nokauta u 2. rundi - UFC dobio neprikosnovenog šampiona srednje kategorije!

Adesanja održao lekciju Vitakeru

  • 4
Izrael Adesanja, Robert Vitaker Foto: AP/Tanjug

Novozelanđanin Izrael Adesanja postao je neprikosnoveni UFC šampion u srednjoj kategoriji, pošto je u Melburnu nokautirao Roberta Vitakera pred 57.000 ljudi!

Adesanja, koji inače vuče korene iz Nigerije, posao je završio u drugoj rundi. Odlično se odbranio od naleta Vitakera, zatim udarac desnom pa levom, a onda je i dokrajčio rivala na parteru.

- Ovo je neverovatno. Više sam očekivao od njega. Sve udarce sam mu pročitao. A govorili su da nemam snage za nokaut - rekao je Adesanja.

On je istovremeno najavio da će odbranu pojasa imati protiv Brazilca Pola Koste koji takođe nema nijedan poraz u srednjoj kategoriji.

Pogledajte i video snimak kompletne borbe:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diaz

    6. oktobar 2019 | 10:00

    I ja sam takodje mislio da ima sanse za pobedu jedino odlukom sudija. S obzirom da je Vitaker 2 puta pobedio Romera koji je najjaci udarac u diviziji i kompletno monstrum od borca. Kontao sam ako Romero nije mogao da ga nokautira Adesanja nema sanse za to. Svaka cast Adesanji ali ipak mislim da je dosta toga doprinelo to sto je Vitaker vrlo sklon povredama i sto se nije borio skoro godinu i po dana dok se Adesanja za tih godinu i po dana borio 6 puta i ostao aktivan. Ko zna... Ta srednja kategorija je puna ubica u top 5. Adesanja, Vitaker, Paulo, Romero, Gastelum, Kenonir... Koga god da spojis sa bilo kim bice ludnica od borbe garantovano.

  • UFC

    6. oktobar 2019 | 10:51

    Borba sa Paulom ce da bude vrh. Uvek je dodatno interesantno kada se bore dva neporazena borca sa preko 10 borbi. Sto je u mma vrlo retko za razliku od boksa gde je to uobicajeno.

  • montenegringo

    6. oktobar 2019 | 12:43

    Vitaker je potpuno pogrijesio prilaz borbi, trebali su bolje da analiziraju borbu adesanje i gasteluma. Adesanja samo bije iz kontre a vitaker nasrnuo ka mladozenja na djevicu. Ipak sa kostom ce bit dobra borba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA