≫ 

Rasisti ga tukli kao klinca, trenirao je da se odbrani, a danas je najopasniji UFC borac na svetu!

Izrael Adesanja je nova zvezda MMA sporta

  • 11
Izrael Adesanja

Foto: Guliver/Darrian Traynor/Getty Images

Novozelanđanin Izrael Adesanja postao je neprikosnoveni UFC šampion srednje kategorije kada je proteklog vikenda u spektakularnoj atmosferi pred 57.000 navijača u Melburnu nokautirao dotadašnjeg šampiona Roberta Vitakera.

Adesanja je šokirao svet 5. oktobra i osvojio pojas! Od samog ulaska u ring, pa do brutalnog nokauta, "Last Sylebender" je bio u centru pažnje.

Njegov ulazak je bio jedan od najlegendarnijih u istoriji MMA sveta. Pokazao je neverovatne plesne i akrobatske sposobnosti i "zapalio" je navijače.

Time je prikazao jedan od svojih talenata, jer je kao mali maštao o tome da bude plesač. Međutim, sudbina je htela da bude borac.

- Bilo je dosta mladih crnaca poput mene koji plešu, ali u UFC-u je bilo mesta za mene - rekao je svojevremeno zašto se opredelio za borbe umesto plesa.

U samoj borbi je bio brutalan i nastavio je niz nepobedivosti. Danas ovaj 30-godišnji Novozelanđanin, poreklom iz Nigerije, ima 18 borbi i isto toliko bobeda. Od toga 14 nokautom. Prvu borbu u UFC-u imao je u februaru 2018. godine i od tada kreće njegov meteorski uspon ka vrhu, na kojem je sada.

Za razliku od nekih UFC zvezda, koje više pričaju van terena, a za nekoliko godina imaju svega jednu borbu, on je u manje od dve godine imao čak 7 borbi. Svih sedam je dobio, a kruna je bio nokaut protiv šampiona.

Danas je Adesanja po mnogima jedan od najopasnijih MMA boraca, koji se još od malih nogu "čeličio"

Njegova sudbina od malih nogu je bila da postane borac, jer je još kao klinac morao da se nosi sa problematičnim momcima i rasistima koji su ga maltretirali kao dete.

On je rođen u Lagosu, a njegova porodica je bolju budućnost potražila na Novom Zelandu u gradu Rutura, gde se Adesanja preselio kad je imao 10 godina.

Izrael Adesanja, Robert Vitaker

Izrael Adesanja i Robert Vitaker u borbi za titulu; Foto: AP/Tanjug

Tamo je u srednjoj školi doživeo maltretiranje od strane rasista, koji su ga kinjili zbog boje kože. Tada je njegova sudbina da postane MMA borac bila predodređena.

- Odlučio sam da naučim kako da se zaštitim - rekao je u jednom intervjuu Adesanja, koji je poručio da se Novi Zeland mora odlučnije boriti protiv rasizma i da pravilo "ako o tome ne pričamo, onda ne postoji", nije dobro.

Kada je upitan da li je on zapravo nasilna osoba, uporedio je sebe sa psom.

- Ja sam kao zlatni retriver, prijateljski sam nastrojen i otvorenog uma... ali, ako me saterate u ugao, nećete želeti da uradite to. Znate na šta mislim? - poručio je Adesanja, koji tako još jednom potvrđuje svoju životnu priču da je danas postao jedan od najbrutalnijih UFC boraca, tako što je zbog samoodbrane počeo da uči borilačke veštine.

Adesanja će svoj naredni meč najverovatnije imati protiv još jednog dosad neporaženog borca - Brazilca Paula Koste (13:0).

Video: Kako je naš najpoznatiji MMA borac otišao u penziju: Nekad sam nad ljudima izvodio “giljotinu”, a danas sadim cveće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    10. oktobar 2019 | 15:09

    Bravo. Svaka čast. Dragi roditelji, zbog vršačkog nasilja, vodite decu na boks, džudo, aikido, karate...Da bi znali da se odbrane.

  • baki

    10. oktobar 2019 | 15:39

    Puno prica izmislja price i laze previse umisljen borac nije jos naisao na pravi test whittaker je bio van ringa duze od godinu dana i imao je par operacija posle toga nikada ne mozes da budes isti borac mislim da se adesanya nije jos borio protiv nekog ozbiljnog borca videcemo

  • Mladja

    10. oktobar 2019 | 19:20

    Neka predje za kategoriju vise, da ga nas Rakisa spusti na zemlju👌😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA