≫ 

Bokseru se bore za život, rival mu uputio potresne reči i zaplakao: Osvojiću titulu zbog tebe!

Bokser Patrik Dej je pao u komu posle meča sa Čarlsom Kornvelom, koji je zbog toga zaplakao i poslao pismo

  • 5
1180694397 Foto: Guliver/Getty images/Dylan Buell / Stringer

Američki bokser Čarls Kornvel napisao je pismo kolegi Patriku Deju, koji je upao u komu zbog posledica zadobijenih nakon njihovog međusobnog okrašaja. Kornvel je pobedio Deja u Čikagu u borbi teške kategorije.

On ga je krošeima oborio na pod ringa u četvrtoj i osmoj rundi, a onda u desetoj još jedanput, ispostavilo se poslednji put.

Deju je pružena medicinska pomoć u ringu, korišćen je kiseionik, a iz arene je iznesen nosilima, pa zatim prevezen u bolnicu.

Na putu ka bolnici doživeo je nekoliko napada zbog povredica nanesenih udarcima u glavu, kao i pada na tlo ringa posle nokauta, a po dolasku je bio podvrgnut operaciji mozga. Posle operacije ostao je u komi.

Kornvel nije dobro podneo situaciju u kojoj je nenamerno možda čak i ubio kolegu.

- Ovo je poslednji put da pričam o ovome jer je osetljiva tema. Ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, već i za mene, kao i za ovaj sport -, napisao je Kornvel na Tviteru i nastavio:

- Nikada mi nije bila namera da se ovo desilo. Sve što sam ikada želeo je da pobedim. Da mogu da vratim vreme unazad, to bih i uradio. Niko ne zaslužuje da mu se ovo desilo. Borbu vraćam unazad u glavi i razmišljam šta bi bilo da ti se ovo nikada nije dogodilo, kao i zašto ti se ovo dogodilo.

Čarls Kornvel Printskrin: Youtube/ The Boxing Browser

- Ne mogu da prestanem da razmišljam o tome. Molio sam se za tebe toliko puta, toliko puta sam plakao jer nisam ni mogao da zamislim kako bi se moja porodica i prijatelji osećali.

- Vidim te gde god da odem i o tebi čujem samo najlepše stvari. Razmišljao sam da napustim boks, ali ne znam da li je to ono što bi ti želeo. Znam da si borac u srcu i odlučio sam da to ne uradim, već da se borim i da osvojim svetsku titulu jer je to ono što si ti želeo i to je ono što ja želim. Koristiću tebe kao motivaciju svakog dana i davaću sve od sebe svaki put kada zakoračim u ring - napisao je američki borac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA