≫ 

Potresne reči boksera koji je preminuo od nokauta: Kao da je predvideo smrt pre borbe

Patrik Dej je izgubio najvažniju bitku, a kao da je predosećao da će se nešto loše dogoditi

  • 4

Velika tragedija potresla je Ameriku, gde je bokser Patrik Dej (27) preminuo u bolnici u Čikagu četiri dana posle nokauta, nakon što ga je u ringu nokautirao Čarls Konvel.

Dej je pao u 10. rundi meča usled brutalnih udaraca koje je zadobio. Ubrzo je na nosilima, bez svesti iznesen iz ringa, odatle je transportovan u bolnicu i od tada su mu se lekari borili za život.

Teške povrede mozga su bile su kobne po njegov život.

Posle tragedije pogledali smo i izjavu preminulog boksera pred meč, koji kao da je predosećao kobnu situaciju rečenicom "Božija volja će odlučiti sutra da svi stignemo sigurno i u jednom komadu do arene".

Patrik Dej, Čarls Konvel

Trenutak kada je Patrik Dej nokautiran od strane Čarlsa Konvela; Foto: Guliver/Dylan Buell/Getty Images

- Pozdrav svima. Čast mi je što sam ovde u Čikagu, "Vetrovitom gradu". Ovo je moj prvi put ovde. Prelepo je i liči dosta na Njujork samo je manja gužva. Dakle, znate da me je to uhvatilo...ali ovde sve izgleda fenomenalno. Svi borci. Veoma sam uzbuđen zbog mečeva, mnogo talenata tako da hvala Bogu da smo svi zdravi i njegova volja odrediće puteve sutra da svi stignemo sigurno i u jednom komadu do Arene u subotu. Da, jako sam uzbuđen, spreman sam fizički, mentalno, spiritualno i emocionalno za svoj meč u subotu protiv odličnog mladog borca Čarlsa Konvela. Biće to odlična borba. Znam da je spreman. Neporažen je, olimpijac, ima dosta toga da dokaže kao i ja. Znate, za svaku borbu morate se dokazati. Ne samo za ovu. Ljude me gledaju, moje stavove i često me pitaju: "Znaš, ti si tako divan momak, lepo se ponašaš zašto si izabrao boks?"

- Ali znate, sve je u tome šta vam je u srcu i iznutra. Kao što znate, imam dušu i duh borca. Volim ovaj sport, boks me čini srećnim i zato sam ga izabrao. Tako da u subotu ćemo izaći i zabaviti se. Znate, mi radimo ono što volimo i nadam se da ćete uživati u predstavi koju ćemo Čarls i ja da vam priredimo. Biće to zabavna borba. Ne želite da je propustite. Nakon toga imate ovde sve ove sjajne borce koji će samo zaključiti ugovor. Bog vas blagoslovio. Radujem se suboti uveče i vidimo se - rekao je Dej dan pred meč u kojem je doživeo povrede kobne po život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Box

    17. oktobar 2019 | 18:11

    Kako i sam rece: Bog ga blagoslovio...

  • 🇮🇩

    17. oktobar 2019 | 19:10

    Ja ne mogu verovati da boks idalje postoji... SPORT OD KOGA ODLAZE OVAKO MLADI LJUDI!Strasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA