„Zlatna rukavica“ u znaku evropskog šampiona Ukrajinca Vihrista

Dvostruki i aktuelni šampion Evrope u kategoriji +91 kilograma, ukrajinski bokser Viktor Vihrist pobednik je 62. "Zlatne rukavice", koja je spektakularnim finalnim borbama završena u Pančevu

  • 0
Boks Zlatna rukavica 2019.

Foto: BSS

Osvajač zlatne medalje na Evropskim igrama u Minsku 2019. Viktor Vihrist u finalu „Zlatne rukavice“ u Hali na Strelištu savladao je prošlogodišnjeg pobednika i kapitena bokserske reprezentacije Srbije Vladana Babića rezultatom 3:2 i time stigao do naslova šampiona ovog prestižnog međunarodnog turnira sa velikom tradicijom.

Od četiri boksera Srbije koja su nastupila u finalnoj večeri pobedu je odneo Veljko Gligorić (katgorija do 57 kg) koji je savladao Ukrajinca Oleha Čulijačeva 4:1.

Za najbolju reprezentaciju na 62. po redu „Zlatnoj rukavici“ proglašena je Ukrajina koja je imala šest boksera u finalu u različitim kategorijama. Najborbeniji par su Srbin Dejan Dašić i Moldavac Andrej Vreme, a Ukrajinac Viktor Petrov za najboljeg tehničara turnira. Pehar namenjen najboljem sudiji pripao je Makedoncu Petru Nedelkovskom.

Boks Zlatna rukavica 2019.

Foto: BSS

Posebnu nagradu za medijski doprinos boksu dobio je je urednik sportske rubrike Kurira Goran Anđelković, dok su za promociju i afirmaciju boksa nagrađeni kompanija "Asseco"(nagradu primio generalni direktor Igor Brnabić), kompanija Delamode (nagradu primio generalni direktor Mišo Božić) i grad Pančevo (nagradu primio zamenik gradonačelnika Predrag Živković).

Žiri "Zlatne rukavice" činili su legendarni jugoslovenski bokseri Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Dragan Vasiljević, Vukašin Dobrašinović, Ljubiša Simić, Tadija Kačar, Milivoj Labudović, Živorad Jelisijević, Bratislav Ristić, Fazlija Šaćirović i Mujo Bajrović.

Boks Zlatna rukavica 2019.

Foto: BSS

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je više od 80 boraca iz 25 zemalja.

Prvi put "Zlatna rukavica" je održana u Pančevu, pod pokroviteljstvom ovog Grada i u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, okupila je selekcije iz 21 zemalje iz celog sveta i 97 boksera, među kojima su bili bivši i aktuelni šampioni planete i Starog kontinenta, a jedan od najpoznatijih je svakako Italijan Klemente Ruso (dva puta olimpijsko srebro, dva puta šampion sveta, jednom šampion evrope i mediterana) koji je zaustavljen u polufinalu.

Zlatna rukavica 2019

Foto: BSS

Hala na Strelištu i „Zlatna rukavica“, ove godine je posebno važna za boksere sa evropske scene jer predstavlja najvažniji kontroli turnir za sve boksere iz Starog kontinenta uoči kvalifikacija za Olimpijske igre koje će biti održane u Londonu krajem marta 2020.

Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Pančeva ulaz je bio besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine koji su ispunili halu, takođe finalni mečevi su se mogli pratiti u uživo prenosu na TV Arena.

Finalne borbe (30. novembar 2019, „Strelište“):

(52 kg) Sajid Mortai (MAR) – Mohamed Flissi (ALG) 0:5

(57 kg) Veljko Gligorić (SRB) – Oleh Chuliacheiev (UKR) 4:1

(63 kg grupa A) Abdeli Yahia (ALG) – Abdelhaq Nadir (MAR) 2:3

(64 kg grupa B) Yoangel Moya (CUB) – Alexandru Paraschiv (MDU) 0:5

(69 kg grupa A) Viktor Petrov (UKR) – Vladimir Gubaš (SRB) 5:0

(69 kg grupa B) Zine Elabidine Amroug (MAR) – Maksym Pylypets (UKR) pobeda Amrouga bez borbe

(75 kg grupa A) Valeri Sirbu (MDA) – Max Van Der Pax (NED) 0:5

(75 kg grupa B) Dejan Dašić (SRB) – Andrei Vreme (MDA) 1:4

(81 kg grupa A) Simone Fiori (ITA) – Artjom Kasparian (NED) 4:1

(81 kg grupa B) Rick de Nooijer (NED) – Blagoy Naydenov (BUL) 0:5

(91 kg) Serhii Horskov (UKR) – Robert Marton (UKR) pobeda Martona bez borbe

(+91 kg) Viktor Vykhryst (UKR) - Vladan Babić (SRB) 3:2

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA