Ruiz i Džošua, revanš težak 100 miliona: Zašto Arabija i šta bi sve trebalo da znate o borbi godine?

Za početak - zakazana je u subotu od 22 časa

  • 8
Endi Ruiz i Entoni Džošua Foto: Guliver/Richard Heathcote/Getty Images

Entoni Džošua i Endi Ruiz - drugi čin! Bitka u arabijskim dinama, daleko od Njujorka gde je Amerikanac meksičkih korena početkom juna napravio jednu od najvećih senzacija u istoriji boksa!

I to baš protiv sadašnjeg rivala kom je pružio priliku za revanš u subotu od 22 časa! Revanš koji će potvrditi ko je najbolji teškaš na svetu, a koji će se odigrati na 20 kilometara od Rijada.

Spektakularna hala je već izgrađena, i to za 56 dana, a moći će da primi 15.000 navijača. Prema poslednjim informacijama, najjeftinije karte za ovaj meč iznose 100 funti!

Zašto baš Saudijska Arabija? Osim same promocije, glavni razlog je činjenica da je Fond za javna ulaganja ove zemlje izdvojio 100 miliona dolara za ovaj meč. Iako šampion, Ruiz će inkasirati samo 13 miliona - dok će Britancu pripasti čak 55.

- Sada je sav pritisak na Džošui - našalio se Ruiz na priču o novcu, uz napomenu da je kvota na Britanca dosta manja (1.43) nego na Amerikanca (2.95)

Ko je spremniji za boks meč godine -  Džošua ili Ruiz? Pogledajte njihov zajednički trening:

Džošua je i u junu bio izraziti favorit, pogotovo što je Ruiz uskočio kao zamena za Džarela Milera koji je imao problema sa dopingom. Debeljuškasti Amerikanac je bio totalno u drugom planu pred ovu borbu, ali je u 7. rundi dočekao svoj komadić slave.

Napravio je iznenađenje ravno onom kada je Džejms Daglas 1990. prebio neporaženog Majka Tajsona. Ruiz trenutno ima jedan poraz, skoro od 33-1, uz 22 meča sa nokautom.

S druge strane, Džošua ima skoro 22-1, a upravo taj jedan poraz doživeo je od Ruiza. Sve ostale mečeve Britanac je dobio noakutom i s pravom možemo reći da je pravi naslednik Lenoksa Luisa. Sve dok nije izgubio od Ruiza, za Džošuuu se smatralo da je nedodirljiv i da je najbolji na svetu.

Endi Ruiz Foto: AP/Tanjug

Možda će zbog toga Britanac i biti pod većim pritiskom, jer je u pitanju borba koja bi mogla da povrati njegovu čast koja je izgubljena nedavno u Medison Skver Gardenu.

- Ja nisam došao ovde da bih pravio šou, došao sam ovde da bih pobedio. Na talonu su WBA, IBF i WBO pojasevi, a kada ih ponovo priglim važno je da ostanem miran. Važno je da ne slavim previše i da se fokusiram na ono što dolazi. Tako je od početka moje karijere - rekao je Džošua na konferenciji.

A karijera mu je krenula sa 18 godina. Najpre je 2010. osvojio ABA prvenstvo (amatersko prvenstvo u Engleskoj), zatim je to isto učinio i 2011, da bi 2012. osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Entoni Džošua Džošua u borbi protiv Povetkina Foto: AP/Tanjug

Profesionalac je postao 2013. godine i iz meča u meč nizali sus e njegove pobede i noakuti. Padali su Korniš za 97 sekundi, Brizele, Molina, onda i Vladimir Kličko, Takam, Parker, Povetkin... Trebalo je i Miler, ali je Ruiz uskočio i ostalo je istorija.

Amerikanac je, s druge strane, sušta suprotnost Džošui. Činjenica da je bio debeo uvek je na njega bacala sliku da nije ozbiljan borac.

Profesionalac je postao 2009. godine! Migel Ramirez mu je bio prvi rival i vrlo brzo ga je nokautirao. Zabeležio je 29 pobeda, sve dok ga Džozef Parker nije pobedio u decembru 2016. godine.

Bila je to borba za WBO pojas, a Parker je slavio zahvaljujući glasovima sudija - 114–114, 115–113, and 115–113. Vargas, Džonson i Dimitrenko su bili bokseri kpoje je dobio do pomenutog meča sa Džošuom, a između toga u junu i ovog revanša nije se borio.

Endi Ruiz, Džošua Entoni Ruiz završava posao protiv Džošue u junu Foto: Tanjug/AP

- Spreman sam za rokenrol. Motivisan sam i znam da me ništa iz Džošuine kuhinje ne može iznenaditi. Ne želim da ovi divni pojasevi odu od mene i da sam naporan rad prestane - rekao je Ruiz na konferenciji.

Zanimljivo, čak 13 specijalista za boks su za ESPN analizirali borbu koja će se održati i mišljenja su podeljenja: sedmorica su za Džošuu i šestorica za Ruiza.

Subota - 22 časa, vredi ispratiti borbu ova dva titana uživo na Telegraf Sportu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K1

    6. decembar 2019 | 14:27

    Prepaceni borci definitivno.. Nisu oni zaslzili ni da se bore za 100 hilj.. Sve je ovo cirkus.. Samo jedan bokser iz 90 tih bi ih pocistio

  • Klicko

    6. decembar 2019 | 17:25

    Je imao Dzosuu. Izuo ga je iz cipela jednim udarcem. Kasnije ga je Dzosua serijom poslao na pod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA