≫ 

Navikao sam da nokautiram boksere, a morao sam da učim: Džošua povratio tron, pa se zahvalio bogu

Oblikovao je svoju snagu i ukrotio je dobrim planom odbrane

  • 9
Saudi Arabia Boxing Ruiz Joshua Foto: Tanjug/AP

Najbolji bokserski teškaš na svetu Entoni Džošua otkrio je taktiku kao ključ svoje pobede nad Endijem Ruizom posle 12 rundi u Rijadu.

Džošua je u revanšu junskog okršaja kada je izgubio titulu šampiona sveta od Ruiza, uspeo da ga savlada na bodove sa 118-110, 118-110 i 119-109.

- Želim da se zahvalim Bogu. Hoću da kažem da je prvi put bilo lepo, ali sam morao da to uradim dvaput. Čovek kao je ne pravi izgovore. Sve je o boksu. Navikao sam da nokautiram protivnike, ali sam morao da se korigujem i učim se bokserskoj klasi. Morate da udarite, ali i izbegnete udarac. Ostao sam "gladan" i skroman.

- Hvala svima, ne znam šta da kažem, pa ću svima u svetu i ovoj zgradi reći: idemo! U karijerama se sve vrti oko iskustva, a ja sam svoj poraz prihvatio i uzvratio udarac. Uradio bih to opet - rekao je momak iz Votforda i poručio da bi i treći put napao pojaseve ako ustreba.

On je pobedom vratio WBA Super, IBF, WBO i IBO titule u svoje ruke i sada ima skor od 23 pobede i jednog poraza.

Video: Ko je spremniji za boks meč godine Džošua ili Ruiz: Pogledajte njihov zajednički trening!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TMT

    8. decembar 2019 | 07:37

    Ovi seljaci u komentarima gledaju jednu borbu svake 3 godine i cim ne bude nokauta odmah nesto pametuju. Ne znaju ni sta je boks. Misle boks je mlacenje pa ko prvi padne. Boks je 100 stvari samo ne to. Od top 3 teskasa na svetu (Fjuri, Vajlder i Dzosua), jedan je odlican bokser a ne tako veliki udarac, drugi je monstruozni udarac ali poprilicno los bokser, dok je treci kombinacija oba. Dobar bokser se prilagodi svakom stilu. Dzosua je dokazao da je pametan i dobar bokser a ne kao Vajlder indijanac koji mlati sakama pa kad pogodi pogodi. Ali eto zbog Vajderu i to pali.

  • Фамилија

    8. decembar 2019 | 11:22

    Џошуа је био бољи и заслужено победио, држао растојање, упутио више удараца, кретао се по рингу, технички одлично урађено. Наравно да неће да улети у Руиза и да млатара рукама, јер је Руиз у томе много бољи. Волео бих и трећи меч, то би било испарвно. Данашњи бокс дуго није био овако добар и тешка и остале категорије. Ломаченко, Усик, Канело, Фјури, Џошуа, Руиз, одлилни борци и наравно Вајлдер који нема неку технику, али има један од најјачих удараца у историји бокса.

  • Filip

    8. decembar 2019 | 06:29

    Navikao si ti da bezis po ringu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA